Op vrijdag 8 december worden kerstbomen opgetuigd en lichtjes ontstoken op het schoolplein van HPC Charlois. Tijdens het Kerstevent zamelen zij geld in voor 'De Stichting Jarige Job'.
Op vrijdag 8 december worden kerstbomen opgetuigd en lichtjes ontstoken op het schoolplein van HPC Charlois. Tijdens het Kerstevent zamelen zij geld in voor 'De Stichting Jarige Job'.

Het Praktijkcollege Charlois zamelt geld in tijdens Kerstevent

Rotterdam - Het Praktijkcollege Charlois aan de Talingstraat organiseert in navolging van 2016 wederom een Kerstevent op het schoolplein. Op vrijdag 8 december worden de kerstbomen op het schoolplein opgetuigd en de lichtjes ontstoken.

In het kader van 'samen staan we sterker' werken docenten, leerlingen en buurtbewoners samen om de kerstbomen te versieren. Het aanhalen en onderhouden van goede contacten met de buurt heeft HPC Charlois hoog in het vaandel staan.

De directe omwonende worden door de eerstejaars leerlingen persoonlijk uitgenodigd. Bij de uitnodiging zit tevens een kerstboomhanger en het verzoek om deze in de bomen op het schoolplein te komen hangen.

Naast het optuigen van de bomen en het samenzijn heeft het event ook nog een ander belangrijk doel. Een goed doel wel te verstaan. Medewerkers van de school doneren hun kerstpakket in de vorm van verjaardagboxen aan 'De Stichting jarige Job'. HPC Charlois hoopt dat ook de buurt en relaties dit initiatief ondersteunt. Afgevaardigden van 'De Stichting Jarige Job' zullen op 8 december aanwezig zijn om de donaties in ontvangst te nemen. Het kerstbuurtevent wordt extra opgevrolijkt door de lokale orgeldraaier met zijn draaiorgel met kerstmuziek. De bezoekers worden verwend met diverse hapjes, warme chocomelk en snert. Naast de Kerstman is er een mini-kerstmarkt waar diverse decemberproducten te koop zullen zijn. De lokale ondernemers schenken een deel van de omzet aan 'De Stichting jarige Job'. Het kerstplein van HPC Charlois opent van 17.00 tot 20:00 uur.

Het Praktijkcollege Charlois staat voor praktijkonderwijs, een vorm van voortgezet onderwijs. Het is voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar, die beter leren in de praktijk. De school is gelegen in oud Charlois. Door het stimuleren, motiveren en te kijken naar wat de leerling kan en wil, stromen ze door naar de maatschappij.

Meer berichten
Shopbox