Een combinatie van een talkshow en een voorstelling met Rotterdamse muziek waarin het leven van Oma Greet centraal staat. (Foto: Bas Czerwinski)
Een combinatie van een talkshow en een voorstelling met Rotterdamse muziek waarin het leven van Oma Greet centraal staat. (Foto: Bas Czerwinski) (Foto: Bas Czerwinski)

Een bijzondere reis door de tijd met Oma Greet, de Musical

Rotterdam - Het begint langzamerhand een traditie te worden. De decembervoorstelling van Studio de Bakkerij. Voorstellingen waarbij theater en eten centraal staan en als doel hebben mensen met elkaar te verbinden.

Van 8 tot en met 30 december brengt Studio de Bakkerij Oma Greet, de Musical. Een combinatie van een talkshow en een voorstelling met Rotterdamse muziek en lekker eten waarin het leven van Oma Greet centraal staat.

Oma Greet heeft een bewogen leven gehad. Ze trouwde met Geert, die zeeman was op de grote vaart en hierdoor veel van huis.

Ondanks dat zij vaak alleen was, stond zij haar mannetje in Rotterdam. De voorstelling begint met de Havenloods Live, de talkshow van Oma Greet in Studio de Bakkerij. In deze talkshow gaat Oma Greet in gesprek met verschillende gasten. Hierna word je meegenomen naar een verrassende locatie waar Oma Greet terugkijkt op haar kinderjaren, de tijd dat ze haar man Geert leerde kennen tot aan het moment van vandaag. Een bijzondere reis door de tijd en door veranderende stad Rotterdam. Prijs: 25 euro inclusief drie-gangen maaltijd. Ben je boven de 65? Dan betaal je 20 euro. Reserveren kan via de website van Studio Bakkerij of 010-8440900.

'Ondanks dat ze vaak alleen was, stond ze wel haar mannetje in Rotterdam'


Studio de Bakkerij is gevestigd in een oude chocoladefabriek aan de Bergweg. De decembermaand is een maand voor feest en gezelligheid, maar niet voor iedereen. Veel Rotterdammers voelen zich met enige regelmaat eenzaam.

Vrijkaarten

Om deze doelgroep een mooi moment te bezorgen heeft Studio de Bakkerij net als voorgaande jaren een aantal vrijkaarten beschikbaar gesteld in samenwerking met verschillende welzijnsorganisaties. Een uitgelezen kans om de verbinding en ontmoeting tussen inwoners uit de wijk te versterken, iets waar Studio de Bakkerij naar streeft.


Expositie

Oma Greet, de expositie is een overzichtstentoonstelling van klein Rotterdams nieuws van de jaren '60, '70 en '80 tot en met eind jaren '90 uit 'haar krantje': De Havenloods. Al deze plakboeken geven een mooi tijdsbeeld van Rotterdam door de jaren heen. Tot begin januari is in Studio de Bakkerij deze expositie te zien waarin herinneringen aan het oude Rotterdam levend worden. In de jaren '50 begon Oma Greet met het verzamelen van knipsels van nieuwsberichten en foto's van (Rotterdams) nieuws dat haar aansprak.

Studio de Bakkerij, Bergweg 283 in Rotterdam-Noord.

www.studiodebakkerij.nl

Meer berichten
Shopbox