Afbeelding

Overmaas moet nog puzzelen in nieuwe accommodatie op sportcomplex Olympia

Algemeen 512 keer gelezen

Rotterdam - Voetbalvereniging Overmaas viert zaterdag 3 november de ingebruikname van de nieuwe accommodatie op sportcomplex Olympia. De club heeft een eigen kantine, maar een aantal kleedkamers en velden worden in goed overleg gedeeld. Dat is even wennen, merkt jeugdvoorzitter Richard Geeve. “Welke kleedkamer is van ons?”, is een veelgehoorde vraag.

Door Emile Hilgers

“Eigenlijk is er nu niets meer van ons”, legt de clubbestuurder uit. “We huren immers van de gemeente. Veld 1 is in principe het hoofdveld van FC IJsselmonde, veld 2 ons hoofdveld. Er zijn in totaal vijf velden, ook voor Hockeyclub Feijenoord en in de toekomst misschien ook voor andere sporten. Op ons oude complex hadden we twee grasvelden en huurden we soms kunstgras erbij. Nu hebben we kunstgras op het hoofdveld en kunnen we zonodig gras of kunstgras bijhuren.”

Overmaas heeft in het nieuwe onderkomen ook nog steeds een eigen kantine, net als FC IJsselmonde en de hockeyclub. Van de veertien kleedkamers zijn er twee voor de hockey en twaalf voor de voetbal. De ervaring heeft al geleerd dat de verdeling van de kleedkamers, en ook van de velden, per dag of dagdeel kan verschillen.

“De afgelopen twee zaterdagen hadden we een heel druk jeugdprogramma en heb ik vooraf over het gebruik van de velden intensief contact gehad met de vrijwilligers van FC IJsselmonde”, zegt Geeve, die op zijn telefoon een schemaatje laat zien. “Dat was best nog even puzzelen, maar we zijn er uitgekomen. Soms spelen zij een wedstrijd op een deel van ons veld, soms andersom.”

Over het gebruik van de kleedkamers en de gezamenlijke jurykamer wordt meestal ter plekke tussen de clubs overlegd. “Je bent buren, dus je moet elkaar helpen”, vindt Geeve. De jeugdvoorzitter pleit ook op andere terreinen voor zo min mogelijk muren tussen de gebruikers van Olympia. “Over zes weken is het Sinterklaas. Dan is het misschien een idee om gezamenlijk een Sinterklaasfeest te vieren, zodat er niet op één dag drie Sinterklazen hier rondlopen. We zouden ook over normen en waarden afspraken kunnen maken. Als je samen op één complex sport, is het handig dat je dezelfde regels hanteert, zeker voor de jeugd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant