Vredenburch-R.V.&A.V. Sparta 0-2

Algemeen 38 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Op het rustieke complex van Vredenburch in Rijswijk heeft de R.V.&A.V. Sparta een 0-2 overwinning weten te behalen. Met dit resultaat plaatst R.V.&A.V. Sparta zich voor de volgende ronde in de bekercompetitie.

Echt eenvoudig verliep het allemaal niet tegen het in de 4e klasse uitkomende Vredenburch. Natuurlijk was er een kwaliteitsverschil en liet de thuisploeg de Spartanen het spel maken. Teruggetrokken op de eigen zestien meter trachtte Vredenburch het de Spartanen zo moeilijk mogelijk te maken. Sparta bleef geduldig zoeken naar de openingen maar de eindpass was niet goed in de beginfase.

Het was pas in de 23e minuut dat er eindelijk een vlotte combinatie genoteerd kon worden van de Spartanen. Via de linkerzijde werd de aanval opgezet waarna een afgemeten voorzet van Danny Abbing knap binnen gekopt kon worden door Rhandy Rademaker (foto).

De Spartanen drukte helaas niet door na deze treffer, het spel zakte daarentegen naar een bedenkelijk niveau in de resterende tijd van de eerste helft. Vredenburch kwam in het laatste kwartier zelfs een aantal keren voor het Spartaanse doel zonder hierbij overigens echt gevaarlijk te worden.

Overig vermeldenswaardig in het laatste kwart van de eerste helft, was dat Adilson Mendes Moreira in de 37e minuut na een behoorlijke overtreding enigszins aangeslagen het veld moest verlaten. Talha Koc nam zijn positie over.

Met Yannick Jansen, voor de geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven Jelano Tavares, werd aan de tweede helft begonnen. Sparta ging op zoek naar een tweede en beslissende treffer. Er volgden dan ook diverse mogelijkheden maar de zuiverheid ontbrak voor het doel.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Vredenburch zijn enige goede kans op een doelpunt in deze wedstrijd. Keeper Massimo van Ewijk wist echter knap redding te brengen op de gevaarlijk ingeschoten vrije trap.

Met reeds 86 minuten speeltijd op de klok kwam er dan toch de bevrijdende treffer voor de Spartanen. Na een knappe aanval van de Spartanen was het Talha Koc die uiteindelijk met een droog schot de Vredenburch keeper het nakijken gaf. De resterende tijd werd door de Spartanen vakkundig uitgespeeld.

Voor a.s. dinsdag staat er voor het O23 elftal een wedstrijd op het programma in Gouda tegen Olympia. Zaterdag 17 november weer een competitieronde. R.V.&A.V. Sparta speelt dan op Nieuw Terbregge tegen Vitesse Delft, aanvang 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Stefan Tuns, Jelano Tavares (46e Yannick Jansen), Yannick van der Sman, Danny Abbing, Rhandy Rademaker, Robin Verhorst, Gino Verbeek, Robin van der Sman, Adilson Mendes Moreira, (37e Talha Koc), Robin Benningshof.