Een avondje sonates

Algemeen 22 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Op vrijdag 23 november a.s. is er een concert van het Rotterdamse viooltalent Elise Besemer en de de pianist Laurens de Man. Op het programma staan sonates van Mozart, Schubert en Beethoven. Het concert begint om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. Kaarten kosten E. 10.- aan de zaal en E. 7.50 in de voorverkoop. Studenten betalen slechts E. 50.- en kinderen tot en met 15 jaar kunnen gratis.

Violiste Elise Besemer was finaliste in het Oskar Back Concours, waarbij het oordeel van de jury was: “Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste”.

Elise volgde de gerenommeerde Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest; dit seizoen remplaçeert ze veelvuldig bij dit orkest met o.a. tournees naar Japan, Zuid-Korea, New York en vele Europese hoofdsteden. Elise was één van de drie genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. Kamermuziek is een grote passie van Elise. Ze speelt in diverse ensembles van verschillende samenstellingen. Elise bespeelt een viool gebouwd door Jean Baptiste Vuillaume (1886, Parijs), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Sinds 2014 vormt zij een duo met de pianist Laurens de Man, finalist van het Prinses Christina Concours. Laurens won ook eerste prijzen bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg en bij de International Martini Organ Competition in Groningen. Elise en Laurens concerteren regelmatig als duo in het hele land, waarbij een gedeelde passie voor kamermuziek leidt tot intense optredens.

Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 is gemakkelijk te bereiken met de metro. Lijn 7 stopt voor de deur. Parkeren in de buurt is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant