Geslaagd buurtinitiatief rondom Sint Maarten

Algemeen 33 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Zo’n 30 kinderen liepen zaterdagavond met lampionnen in de hand in drie groepen door de wijk het Lage Land in het kader van het kinderfeest Sint Maarten. De buurtvereniging “De Bazelbuurt” organiseerde de lampionnenoptocht voor het goede doel. De opbrengst van de optocht ging naar de Stichting Voor Mekaar.

Via een speurtocht liepen de drie groepen met een aantal ouders hun eigen adressen langs waar de kinderen aan mochten bellen. De bewoners hadden voor de kinderen wat snoep klaar liggen, en voor de minderbedeelden van de wijk haalden de kinderen onder andere houdbare levensmiddelen op. De opbrengst was enorm na afloop. Meer dan drie volle winkelwagens met levensmiddelen was het prachtige resultaat! Alle opgehaalde spullen werden overhandigd aan de Stichting Voor Mekaar. Deze stichting, een kerkelijk initiatief voor alle bewoners ongeacht afkomst of religie, geven minderbedeelden steun in de vorm van voedselpakketten en dergelijke.

De zo’n 30 kinderen kwamen zaterdagavond om half 7 vooraf bij elkaar in de Alexanderkerk aan de Springerstraat waar ze allemaal een lampion kregen en het verhaal hoorden over Sint Maarten. Na afloop hadden de vrijwilligers in de kerk limonade klaar staan en een heerlijke appel en een mandarijn, gesponsord door een winkelketen die ook op de kleintjes let. Een geslaagd buurtinitiatief rondom Sint Maarten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant