Foto: politie Rotterdam
Foto: politie Rotterdam

Politie vraagt hulp bij zoektocht verdachten steekpartij club Vibes

Algemeen 151 keer gelezen

Rotterdam - Eén van de slachtoffers die zaterdagochtend bij club Vibes op de Westersingel werd neergestoken ligt nog in kritieke toestand in een ziekenhuis. Het rechercheteam is op zoek naar filmpjes en foto’s, die nacht gemaakt door uitgaanspubliek bij de discotheek.

Een vriendengroep verliet zaterdagochtend rond 05.00 uur de discotheek toen een aantal voor de discotheek staande personen ruzie met hen zocht om vrijwel direct daarna grof geweld toe te passen. Vijf personen werden hiervan slachtoffer, waarvan twee met steekverwondingen. De situatie bij een van de gestoken mannen was zo kritiek dat een mobiel medisch team ter plaatse een operatie moest uitvoeren.

De verdachten gingen er vervolgens vandoor. Onder andere in een auto waarvan een mogelijk type en kleur werd verspreid. Die auto werd gezien door een agent die de auto volgde tot een straat in Ridderkerk. Daar werden kort daarna met behulp van andere agenten drie personen aangehouden als verdachten, twee mannen en een vrouw.

Door getuigen werd kort na het incident een man die nog ter plaatse was als één van de daders aangewezen. Deze man werd hierop aangehouden. Inmiddels is deze persoon heengezonden en is hij geen verdachte meer. Het team denkt nog niet alle verdachten te hebben aangehouden. Om die reden zijn foto’s en filmpjes van belang. Als je die hebt, kun je ze naar de politie sturen via dit tipformulier. 

Uit de krant