Robin Verhorst werkte hard en bekroonde zijn optreden met een doelpunt
Robin Verhorst werkte hard en bekroonde zijn optreden met een doelpunt Foto: Jeroen van der Sman

Individuele kwaliteit brengt R.V.&A.V. Sparta overwinning op Kethel Spaland

Algemeen 150 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen Kethel Spaland met 4-1 gewonnen. Voor Sparta scoorde Yannick (ja, die ja) van der Sman, Rhandy Rademaker, Robin Verhorst en Adilson Mendes Moreira. Kethel Spaland scoorde een keer veel te simpel tegen.

Wij zouden zoals veel clubs doen na een 4-1 overwinning kunnen schrijven dat R.V.&A.V. Sparta fantastisch heeft gespeeld tegen Kethel Spaland maar dat zou weinig realistisch zijn. Het voetbal was een deel van de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk werd het een overwinning van de individuele klasse.

Trainer Robert Verbeek had Talha Koc een plek in de basis gegeven en het moet gezegd dat hij een prima wedstrijd speelde. Voor rust was hij direct betrokken bij vrijwel alle gevaarlijke momenten voor het doel van Kethel Spaland doelman Michel Zuur.

Eerst zag Talha Koc een schot naast het doel verdwijnen waarna even later een vrije trap van zijn voet buiten bereik van de doelman op de lat eindigde. In de 25e minuut gaf Koc een prima assist op aanvoerder Robin Verhorst die zijn poging net naast het doel van de Schiedammers zag verdwijnen.

Op dat moment stond het al 1-1 door een mooie solo van Yannick van der Sman in de 14e minuut (1-0) gevolgd door de onnodige gelijkmaker (1-1) in de 17e minuut waarbij de Spartanen zich moeten afvragen wat ze daar stonden te doen.

Na de reeds beschreven 17e minuut daalde het niveau van deze voor R.V.&A.V. Sparta zorgeloos begonnen wedstrijd in een rap tempo. Het balverlies was zo veelvuldig dat de supporters de tel kwijt raakte. Gelukkig speelde ook Kethel Spaland geen grootse wedstrijd en lieten de gasten voor rust enkele kansen om op een voorsprong te komen onbenut.

In de rust zullen de trainers Robert Verbeek en Ben Ruter flink van zich hebben laten horen want R.V.&A.V. Sparta begon gretig aan de 2e helft. Yannick van der Sman mistte het doel maar net na een hoekschop in de 48e minuut. Een paar minuten later schoot Robin Verhorst van dichtbij over.

Na 55 minuten spelen kwam de 2-1 toch op het scorebord te staan. Het was de hard werkende Rhandy Rademaker die de laatste tik gaf na dat de bal bleef hangen in het strafschopgebied, 2-1. In de 64e minuut werd het 3-1 op individuele kwaliteit. Het was uiteindelijk Robin Verhorst (foto) die het overzicht behield.

Even later in de 67e minuut kopte Verhorst de bal over het doel waar een kopbal met een stuit via de grond waarschijnlijk een zeker doelpunt had betekend voor Sparta. Kethel Spaland kwam er ondertussen aanvallend nauwelijks aan te pas omdat de verdediging na de rust veel scherper stond. Keer op keer werden duels die voor rust werden verloren nu gewonnen door de Spartanen.

Ondanks dit spelbeeld bleef er veel fout gaan bij R.V.&A.V. Sparta. Vooral het niet maken van de juiste keuzes op het juiste moment bleek deze wedstrijd een probleem dat voor veel balverlies op het middenveld en in de aanval zorgde.

Danny Langstraat was een van de spelers waarbij niet alles lukte maar lukte het wel dan ontstond er direct dreiging naar voren. Zo ook in de 74e minuut toen zijn tegenstander zonder de bal te spelen aan de noodrem trok in het strafschopgebied.

Daar had een penalty gegeven kunnen worden maar zoals inmiddels bekend krijgt Sparta geen penalty’s tenzij de betreffende speler een of meerdere ledematen van zijn romp gescheiden ziet worden. Dat was hier niet het geval en dus moest verzorger Arnold Ho Sam Sooi ter plaatse komen voor een blessurebehandeling zonder dat er werd gefloten voor de overtreding.

Zo sleepte de wedstrijd zich na de 3-1 naar het einde maar dat bleek nog even te gaan duren. Er gebeurde niet veel bijzonders meer behalve de wissel in de 85e minuut. Adilson Mendes Moreira kwam toen in het veld voor de moegestreden Talha Koc.

Een vraag die daarbij regelmatig gesteld wordt in de voetballerij is waarom een speler pas zo laat mag invallen? Kijk Adilson Mendes Moreira scoorde natuurlijk wel in de 95e minuut de vierde goal voor de Sparta maar toen was deze wedstrijd al lang en breed gespeeld. Het zou volgens sommige mensen beter zijn om een speler 25 of 30 minuten te laten invallen. Daar is iets voor te zeggen.

Uiteindelijk een verdiende 4-1 overwinning voor R.V.&A.V. Sparta die voor de nodige opluchting zorgde na de voorgaande wedstrijden. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SVS op het programma. Er wordt dan om 14.00 uur afgetrapt aan de Capelseweg.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Kethel Spaland: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek, Rhandy Rademaker, Danny Langstraat, Robin Verhorst, Robin van der Sman, Talha Koc (85e Adilson Mendes Moreira)

Fotoreportage: Jeroen van der Sman