De leerlingen portretteren de ouderen
De leerlingen portretteren de ouderen Foto: A. Weegman

Leerlingen portretteren ouderen op COS de Wereld

Algemeen 67 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Maandag 12 november 2018 – In samenwerking met de bewonersorganisatie Blijdorp portretteerden leerlingen uit groep 7 van COS de Wereld vandaag een aantal ouderen uit Rotterdam Noord. De kinderen gingen aan de slag voor het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichting om zo jong en oud op een creatieve en ongedwongen manier te verbinden.

De leerlingen leerden tijdens deze activiteit o.a. bewust, geconcentreerd en kritisch te kijken en te werken. Zowel de ouderen als de leerlingen ervoeren het als een leuke activiteit. Er waren duidelijk herkenbare kenmerken van bepaalde ouderen te zien op de portretten zoals expressie, brillen etc. ‘Ze zaten zo geconcentreerd te werken!’ en ‘wat hebben ze hun best gedaan!’ waren reacties die we kregen. ‘Van pure fantasie tot zeer gedetailleerde gezichten, fantastisch!’.

Een leuke bijkomstigheid is dat de school, indien ze het mooiste portret van een oudere hebben gemaakt, kans maken op een schoolreis voor de hele klas samen met de ouderen die ze hebben geportretteerd. Een vakkundige jury beoordeelt de portretten en zet de winnende school in het zonnetje. In januari 2019 horen ze hier meer over! Spannend!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant