Affichebeeld van de voorstelling TOEN / WIJ / NU / ZIJN van het Rotterdams Wijktheater
Affichebeeld van de voorstelling TOEN / WIJ / NU / ZIJN van het Rotterdams Wijktheater Foto: Kees Deenik

Nieuwkomers en Rotterdammers ontmoeten elkaar in decembervoorstelling Rotterdams Wijktheater

Algemeen 84 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Het Rotterdams Wijktheater reageert met een voorstelling op de commotie die er de afgelopen tijd (weer) is rondom het AZC Beverwaard. In december zal de nieuwe productie TOEN / WIJ / NU / ZIJN te zien zijn in Islemunda, podium van IJsselmonde.

Creative producer Stefan van Hees van het Rotterdams Wijktheater: “Wij werken al langer met deze kwetsbare groep en realiseren ons steeds weer: veiligheid is een relatief begrip. Mensen uit landen die volgens onze regering als ‘veilig’ worden beschouwd, vrezen voor hun leven als ze terug zouden moeten keren. Wij kennen deze mensen, ze doen mee aan ons project.

Wij kiezen er voor het te hebben over mensen, niet over vluchtelingen. Mensen die zich zorgen maken om hun oude ouders, die illegaal in een ander Europees land verblijven en ziek zijn. Mensen die horen dat hun thuisland een veilige plek zou zijn maar daar geen vertrouwen meer in hebben. Mensen die verre en gevaarlijke reizen hebben ondernomen om hier te kunnen zijn.”

In de nieuwe voorstelling spelen zowel deze mensen met een vluchtelingenachtergrond als geboren Rotterdammers. De toeschouwers zullen verschillende ruimtes in theater Islemunda bezoeken en krijgen bovendien een maaltijd. Van Hees: “Er is weinig mooier dan samen te eten en drinken. Samen kijken, luisteren, maar ook proeven en ruiken. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden, een hartverwarmende en zinnenprikkelende belevenis.”

TOEN / WIJ / NU / ZIJN is te zien in Islemunda, podium van IJsselmonde, van 8 tot en met 15 december. Kaarten kosten €15 (incl. maaltijd, excl. drank) en zijn verkrijgbaar via www.islemunda.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant