Afbeelding
Foto:

Het stadhuis van Rotterdam zit vrijdag vol met optredens en verrassingen

Algemeen 14 keer gelezen

Rotterdam - Dat is nog eens een leuk feestje zeg. Vrijdag is het open huis in het stadhuis aan de Coolsingel. Vol met optredens en andere verrassingen!

Tijdens diverse tours met de bodes van het stadhuis krijg je de schoonheid van het gebouw te zien en hoor je allerlei verhalen over het historische pand. Ter gelegenheid van deze winterse avond nemen de bodes je ook mee naar bijzondere ruimtes met een muzikale verrassing.
In de Trouwzaal kun je luisteren naar muziek van ‘The Yes Please’, lyrische popsongs, soms muisstil en dan weer opgaand in een bezwerende zang met raspende gitaren. Speciaal voor deze gelegenheid samen met een literaire gast.

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de klanken van het grote orgel in de Burgerzaal geeft stadsorganist Geert Bierling een concert. Hij begeleidt live een aantal zwijgende films op het honderd jaar oude Standaart Concertorgel. Naast het orgelconcert in de Burgerzaal, kun je ook genieten van een tribute van de grootste soul diva’s aller tijden. Klassiekers van Aretha Franklin, Etta James en Nina Simone, gespeeld door een band met Codarts studenten onder melding van Ronald Kool. Aan het einde van de avond gaan de voetjes van de vloer , dan wordt de Burgerzaal omgetoverd tot Silent Disco.

In de tuin kun je genieten van de visuele aankleding door Marco Broeders, Sibe Kokke en Avontuur. In de Centrale Hal geeft Dave’s Wintervariété alvast een voorproefje van zijn nieuwe show.

Vrijdag 7 december kun je tussen 18.00 en 22.00 met een winters drankje in de hand het stadhuis van Rotterdam ontdekken. Voor een aantal onderdelen in het programma heb je een (gratis) ticket nodig om een plek te garanderen. Die kun je vinden op www.winterwelkomrotterdam.nl. Er is ook een doorlopend programma waar je jezelf niet voor hoeft aan te melden.

Uit de krant