Afbeelding
Foto: Tessa Bruggink

Kevin Okkema: van deelname aan The Voice naar zingen op bruiloften

Algemeen 11 keer gelezen

Rotterdam - Kevin Okkema (33) is een singer-songwriter die zijn droom achterna is gegaan. Hij zingt al zijn hele leven en deed zelfs ooit mee met The Voice. Hij zegde vorig jaar zijn baan op om te doen wat hij leuk vindt en waar hij goed in is: het zingen van liedjes. En niet zomaar liedjes op straat of in de kroeg, nee Kevin is een heuse ‘wedding singer’ - zingen op bruiloften is zijn ding. Hij doet dat onder de naam van zijn eigen bedrijfje ‘Wedding Tunes’. “Het is echt heel lonend, je krijgt enorm veel waardering. En ik treed door heel het land op, maar zing voor het grootste gedeelte in de regio Rotterdam!” Kevin is deze week onze Rotterdammer van de Week!

Door Wouter Vocke | wouter@indebuurt.nl

Hoe Rotterdams ben je?

“Ik ben geboren en opgegroeid in Nieuwerkerk aan den IJssel, vlakbij Rotterdam. Ik ging wel naar de middelbare school in Rotterdam, het Emmauscollege, en ben daarna naar het conservatorium in Rotterdam gegaan, hier studeerde ik in 2009 af. Sinds mijn studententijd woon ik hier - ik heb zelfs nog een half jaartje in de Peperklip gewoond! Ik werkte in het nieuwe Luxor Theater als bijbaantje en woonde daar om de hoek. Dat was echt perfect, ik ben echt fan van de Kop van Zuid.”

Daarna blijven hangen?

“Na de studie ben ik eerst nog wat gaan reizen, daar heb ik ook mijn vriendin Frida ontmoet. Toen ik weer terugkwam hebben we een paar jaar antikraak gewoond in Crooswijk. Inmiddels wonen we alweer bijna drie jaar op het Groenendaal, midden in het centrum vlakbij de Kubuswoningen.” Je hebt je vriendin ontmoet in het buitenland? “Ja, in Australië, in Alice Springs. Letterlijk in the middle of nowhere dus. Frida komt uit Zweden en was ook aan het reizen. Zij heeft daarna de stap gemaakt om bij mij in Rotterdam te komen wonen.” Kevin moet lachen: “Ze heet Frida Eriksson, heeft blond haar, blauwe ogen en ze werkt bij Ikea. Zweedser kun je het niet krijgen!”

Waar kom je graag?

“De Kop van Zuid! Alles van het Luxor tot Hotel New York, dat hele stuk. Soms loop ik door de Oude Haven richting de Willemsbrug. Ik vind het cool dat het wel een grote stad is, maar het voelt nog steeds klein.”

Waarom Wedding Tunes?

“Ik was altijd al bezig met muziek, liedjes schrijven. Een collega van het Luxor die ging trouwen had mij gevraagd. Ik vond het doodeng! Ik had wat liedjes ingestudeerd en tijdens haar bruiloft gezongen. Ik vond het heel bijzonder dat het de mensen echt raakte en dat ze zo aandachtig luisterden. Ik was altijd van het knallen, zingen in bandjes. Maar je krijgt hier zoveel waardering voor! Ik werkte tussen het zingen door vier dagen in de week bij Coolblue en later als project manager bij Funk-e Animations. Ik nam vorig jaar ontslag en zette Wedding Tunes op. Ik kreeg meteen een paar aanvragen.”

Kevin heeft ooit meegedaan met de allereerste The Voice of Holland. In het jaar dat de getatoeëerde Ben Saunders won, schopte Kevin het toch ook maar mooi tot de liveshows. “Dat was heel leerzaam. Ik was natuurlijk net van het conservatorium af. Daar ben je vier jaar lang met het ambacht muziekmaken bezig, en veel theorie. Bij The Voice ging het om de buitenkant: hoe zie je eruit, hoe kom je over, wat heb je aan... echt het totaalplaatje.”

Ga je op je eigen bruiloft zingen?

“Haha... ja heel misschien een Zweeds nummer van Frida’s favoriete artiest Håkan Hellström... vinden ze mooi daar!”

Persoonlijk

Geboren: 10 november 1985
in Nieuwerkerk aan den IJssel
Opleiding: conservatorium
Verloofd met Frida


www.weddingtunes.nl

Uit de krant