Tijdens Gladiatoren aan de Maas overhandigde GLORY-kickbokser Luis Tavares namens de stichting een cheque aan Artjom Kasparian voor de Stichting Rotterdam Boxing. Links presentator Ray Martin. (Foto: Ellen de Monchy)
Tijdens Gladiatoren aan de Maas overhandigde GLORY-kickbokser Luis Tavares namens de stichting een cheque aan Artjom Kasparian voor de Stichting Rotterdam Boxing. Links presentator Ray Martin. (Foto: Ellen de Monchy)

Vechtsportstad Rotterdam hoopt op Combat Center in Feyenoord City

Algemeen 14 keer gelezen

Rotterdam - Voor liefhebbers van vechtsporten is er genoeg te beleven in Rotterdam. De afgelopen weken achtereenvolgens World Port Boxing, de Rotterdam Open Taekwondo, en Battle of the Teams. Komend weekend een GLORY-gala in Rotterdam Ahoy en in januari is het NK boksen weer in de Maasstad.

Door Emile Hilgers

Naast al deze evenementen heeft onze stad ook een keur aan toppers in de vecht- en verdedigingssporten. Bijvoorbeeld judoka Marhinde Verkerk, in de race voor Tokio 2020, en bij Rotterdam Boxing Nouchka Fontijn, die onlangs zilver won op het WK Boksen. Unity99 heeft meerdere karateka’s die Europees en mondiaal goed meedoen, net als taekwondovereniging Abdel-kwan Rotterdam.

Combat Center

Voor al deze sporters zou het geweldig zijn als er, bijvoorbeeld bij de mogelijke herstructurering van De Kuip, een Combat Center komt in Rotterdam. “ Al in de eerste plannen voor het Stadionpark was er naast een atletiekbaan ook een centrum voor kracht- en vechtsporten voorzien”, weet Jan Tromp, projectleider topsportverenigingen en talentcentra bij Rotterdam Topsport.

“Niet alleen hebben we succesvolle sporters en verenigingen”, vervolgt hij, “vecht- en verdedigingssporten passen ook goed bij het DNA van onze stad.”

“Samen met de gemeente Rotterdam hebben we die ambitie om op Zuid een Combat Center te realiseren en zijn we in gesprek met het NOC*NSF en diverse sportbonden. Concrete plannen zijn afhankelijk van de besluitvorming rond Feyenoord City. Maar met een Combat Center kunnen we in Rotterdam optimale faciliteiten bieden voor de vecht- en verdedigingssportverenigingen, zodat hun topsporters en talenten nóg beter presteren.”

Uit de krant