Afbeelding

Rotterdamse ‘wondergirl’ Amira gaat kickboksen bij koninklijke familie Abu Dhabi

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam - Het Marokkaans-Nederlands kickbokstalent Amira Tahri staat een wel heel bijzondere reis te wachten. Vandaag reist zij samen met haar familie af naar Abu Dhabi waar zij een kickboks-show zal verzorgen op het prestigieuze toernooi van vechtsportorganisatie Enfusion.

Niet alleen zal Amira een show verzorgen maar is zij ook uitgenodigd door een neef van Prins Amir om te komen trainen in zijn gym, een grote eer voor het jonge talent en haar familie. Dayon Days die verbonden is aan de Mike Tyson Academy zal met Amira samen de kickboksshow verzorgen.

Amira werd afgelopen jaar al Europees én wereldkampioen kickboksen. Younes, de vader van Amira, waakt als een leeuw over zijn dochter en houdt goed in de gaten dat zij ook de nodige rust krijgt. “Amira mag op elke sport die zij wil, wij dwingen haar niet. Zij vindt kickboksen nu eenmaal een leuke sport en ze heeft bewezen er goed in te zijn”, zegt Tahri.

Niet alleen de kickbokswereld heeft Amira ontdekt maar ook het verre Amerika lonkt. De kans is dan ook groot dat ze naar Las Vegas gaat voor een promo-opname van een nieuwe clip van een bekende Amerikaanse rapper.

In Nederland traint Amira bij thaiboxing010 onder leiding van Sabri Badourra, recentelijk is Amira ook gestart met judo. In januari 9 zal Amira een gratis kickboksclinic geven om jongeren te motiveren te gaan sporten.

Uit de krant