Rhandy Rademaker was de enige speler die scoorde uit de vele kansen die R.V.&A.V. Sparta kreeg tegen Nieuwenhoorn Foto: Jeroen van der Sman

R.V.&A.V. Sparta lijdt onnodig verlies tegen Nieuwenhoorn

Algemeen 65 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Ondanks de toch wel grote nederlaag speelden de Spartanen niet eens zo’n slechte wedstrijd tegen Nieuwenhoorn. Er werd zeker in de beginfase verzorgd voetbal gespeeld en waren de eerste scoringskansen voor de Spartanen.

Helaas was het in de afwerking allemaal niet zo zuiver en had een penalty wel op zijn plaats geweest nadat Robin van der Sman onreglementair afgestopt werd voor hij tot scoren kon komen. De scheidsrechter van dienst besliste echter anders.

Ook Nieuwenhoorn zocht regelmatig de aanval en wist hierbij uit een prima aanval in de 26e minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Sparta was even aangeslagen en in de daarop volgende fase kreeg Nieuwenhoorn een paar dotten van kansen om de voorsprong verder uit te bouwen.

Voor Sparta was het in deze fase ook een meevallertje dat het vizier bij de Nieuwenhoorn aanvallers ook niet op scherp stond.

Naarmate de rust vorderde wisten de Spartanen zich te herpakken en kregen opnieuw goede kansen om de stand gelijk te trekken. Ook deze mogelijkheden werden wederom niet benut. Met de 1-0 achterstand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

In de 2e helft werd door Sparta meer druk naar voren gezet met de hoop op een snelle gelijkmaker. Nieuwenhoorn dat net even wat slimmer speelde en ook fysiek hun mannetje stond, maakte dankbaar gebruik van de ruimte.

Sparta liet opnieuw de kansen liggen en ondertussen was Nieuwenhoorn wel effectief met de kansen die ze kregen. De thuisploeg wist dan ook in no time uit te lopen naar een 3-0 voorsprong.

Met Talha Koc inmiddels binnen de lijnen voor Robin van der Sman kwam er meer dreiging in het Spartaanse spel. Rhandy Rademaker (foto) wist even later uit een goede Spartaanse aanval eindelijk tegen te scoren.

Ondanks verwoede pogingen op meer was het slotakkoord echter voor de thuisploeg waardoor Sparta uiteindelijk toch wel tegen een flinke nederlaag aan liep.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta; Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek, Rhandy Rademaker, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Robin van der Sman (80e Talha Koc), Robin Benninshof.