Afbeelding

Een heerlijk onbezorgd dagje uit in de Efteling

Algemeen 115 keer gelezen

Rotterdam - Zo’n 1500 kinderen, ouders en opvoeders hebben gisteren (zaterdag 22 december) genoten van een bijzondere dag uit in de Efteling. Ook gezinnen uit Rotterdam waren aanwezig, ze werden vergezeld door wethouder Grauss.  De dag was georganiseerd door stichting Het Vergeten Kind dat kinderen uit kwetsbare gezinnen een leuke dag wilde bezorgen.

Daphne Schreuder, hoofd Campagnes & Events van Het Vergeten Kind: “De kinderen hebben een heerlijke, onbezorgde dag gehad. Een dagje naar de Winter Efteling is voor elk kind een enorme belevenis, maar voor kwetsbare kinderen extra bijzonder. Gewoon even kind kunnen zijn, ontsnappen aan je dagelijkse zorgen en problemen en een fijne dag ervaren met je ouders. Dat de burgemeesters en wethouders ook zelf meegingen, zorgde ook nog eens voor verbondenheid tussen de gemeenten en ‘hun’ kwetsbare kinderen. En daar draait kerst toch om. Compassie en verbondenheid.”

De hartverwarmende dag is onderdeel van de landelijke kerstcampagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’. Het Vergeten Kind vraagt in december aandacht voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt: toetjes. Speciaal voor deze campagne ontwikkelde Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertsboekje. Het absolute klapstuk in het boekje is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger. Via www.hetvergetenkind.nl/kerst kun je het boekje downloaden of thuis laten bezorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant