Sponsorloop bij de Kralingse Plas voor de benefietactie Sint voor Kint
Sponsorloop bij de Kralingse Plas voor de benefietactie Sint voor Kint Foto: Elisabeth van der Ham

Elk kind in Rotterdam verdient een Sinterklaascadeau: 2136 cadeaubonnen voor gezinnen met krappe beurs!

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Elk kind in Rotterdam verdient een Sinterklaaskado!
In de afgelopen weken heeft de benefietactie Sint voor Kint veel gezinnen blij kunnen maken. Het resultaat van sponsoracties, collectes en donaties komt neer op 2136 kadobonnen t.w.v. €20,- voor gezinnen met een krappe beurs. Dit staat gelijk aan een waarde van €42.720,-.

Sponsoracties
Verschillende groepen, kerken, bedrijven en fondsen hebben in de afgelopen maanden een bijdrage geleverd door het organiseren van een sponsoractie of het geven van een gift.

Een sportieve sponsoractie was de sponsorloop rondom de Kralingse Plas. In veel kerken werden er na de dienst lekkere dingen verkocht zoals taarten, kruidnoten, chocoladeletters en lekkere hapjes. Mensen werden uitgedaagd om van een minimum inkomen rond te komen, om zo te ervaren hoe het is om met een krappe beurs de feestdagen tegemoet te gaan. Lege statiegeldflessen werden ingezameld, een heerlijk benefietdiner georganiseerd, fooienpot bestemd voor Sint voor Kint en in veel kerken werden collectes gehouden.

Bedankt!
De organisatie is dankbaar voor alle mensen die een bijdrage hebben geleverd. Bij elkaar is er genoeg geld opgehaald om alle gezinnen van de Voedselbank Rotterdam en betrokken maatschappelijke projecten in de stad een kadobon te kunnen geven.

Voor deze gezinnen is het heel waardevol om een keer iets extra’s te kunnen geven aan hun kinderen. Geen zorgen om kado’s, maar een blijvende, positieve en vreugdevolle herinnering!

Sint voor Kint
De benefietactie Sint voor Kint wordt georganiseerd door het project Serve the City Rotterdam van Stichting Samen 010. Met deze actie wil de organisatie gezinnen met een krappe beurs een steuntje in de rug geven. In Rotterdam leeft 1 op de 4 kinderen in armoede, iets extra’s zoals een Sinterklaaskado zit er voor hen vaak niet in.

Ook volgend jaar wordt de actie Sint voor Kint weer georganiseerd. Wil jij ook meedoen of meer lezen over de actie? Ga naar: www.sintvoorkint.nl

Kadobonnen voor gezinnen van de Voedselbank Rotterdam
Verkoop van lekkere hapjes voor Sint voor Kint

Uit de krant

Uit de krant