Gerecht Karakter
Gerecht Karakter Foto: X

Restaurant Karakter serveert verrassend vegan menu tijdens feestdagen

Algemeen 5 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Op beide kerstdagen en oudejaarsavond serveert Restaurant Karakter in Rotterdam -naast ‘traditionele’ gerechten - nu ook een speciaal vegan menu. Chefs en eigenaren Nathan Vermunt en Pety Breugem stellen een bijzonder menu samen voor de feestdagen. Vol winterse, biologische ingrediënten, zonder dierlijke producten en dat allemaal in hun onlangs gerestylede zaak.

December: dé feestmaand bij Karakter
Dit jaar is Karakter op kerstavond, beide kerstdagen én op oudejaarsavond geopend. Voor deze dagen hebben Nathan en Pety een feestelijk menu samengesteld vol dagverse en heerlijke, biologische producten. Nieuw deze winter is een speciaal ontworpen vegan menu: fris en winters met uitsluitend plantaardige ingrediënten. Het vegan menu bestaat uit:

Amuse
Dungesneden zijden tofu | diverse bereidingen van komkommer | avocado | groene appel | mierikswortelcrème
Zwarte bonen burgertje in een kruidenkorst | schorseneer | paddenstoelen | mosterd sla
Pompoensoep | gerookte tempeh | kokos | sesam
Geroosterde portobello | kastanje | truffel | mie en eekhoorntjesbrood
Bladerdeeg gevuld met gestoofde fijngesneden seitan | knolselderij | postelein | kriel
Spoom van amandel, matcha thee, meloensorbet en kokosbloesemsuiker
Kerstdessert met onder andere appel, kaneel en cacao

Traditioneel menu
Uiteraard is er tijdens de feestdagen ook een ´traditioneel´ menu verkrijgbaar, met onder anderen ceviche van corvina, heek in kruidenkorst, geroosterde eend, katenspek en varkensfilet, zacht gestoofde suprême van parelhoender en kaasplank met verschillende soorten kaas. Voor beide varianten kan gekozen worden uit zes of zeven gangen voor respectievelijk €69,50 of €79,50 per persoon.

Oud & Nieuw
Ook dit jaar is Karakter open op oudejaarsavond! Het restaurant is gevestigd op steenworp afstand van hét prachtige Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Deze avond serveren Nathan en Pety vijf gangen voor €59,50 per persoon. Het diner start op oudejaarsdag om 17:30 uur en wordt om 22:30 uur afgesloten. In de buurt van het Westerlijk handelsterrein zijn er nog diverse gezellige activiteiten te doen.

Restyling
Restaurant Karakter is gevestigd op het historische Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Zware houten balken aan het plafond en een originele houten vloer zijn kenmerkend voor het pand. Onlangs onderging Karakter een flinke make-over. Zo hebben Nathan en Pety voor de restyling van het restaurant gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, zoals lampen van Santas koffieblikken en stijgeronderdelen en verlichting van restaurants uit de buurt. Romantisch kaarslicht en mooie hangplanten zorgen verder voor een relaxte en gezellige sfeer.

De keuken van Karakter
Seizoensgebonden en dagvers met veel biologische producten, dat is Restaurant Karakter. Chefs en eigenaren Nathan en Pety koken met een ‘culinair bewustzijn’. Dat wil zeggen dat het menu zowel duurzaam als ontzettend lekker moet zijn. Eén van de belangrijkste kenmerken van Karakter is dat er geen vaste kaart is. Het menu wordt per één á twee weken vernieuwd. Op deze manier kunnen de chefs altijd actueel inspelen op het aanbod.

Meer informatie over Restaurant Karakter
Locatie                 :         Van Vollenhovenstraat 15, Rotterdam (Westelijk Handelsterrein)
Open                         :         Dinsdag t/m zaterdag van 17:30 – 22:00 uur
Telefoon                 :         010 - 737 0039
Website                 :         www.restaurantkarakter.com
Facebook                 :         www.facebook.com/Restaurant-Karakter-130848826934524/
Instagram                 :        www.instagram.com/petyvankarakter/
Kerstdiner                 :         24, 25, 26 december - 6 of 7 gangen – aanvang diner 19:00 uur
Oudejaarsdiner         :         31 december - 5 gangen - diner van 17:30 tot 22.30 uur
Reserveren                 :         info@restaurantkarakter.com

Uit de krant

Uit de krant