Rico Verhoeven en Sara. Foto: Stichting Voor Sara/Ilse van Driel 
Rico Verhoeven en Sara. Foto: Stichting Voor Sara/Ilse van Driel  Foto: Ilse van Driel

Honderden kinderen en volwassenen gaan boksen voor Sara in de Maassilo

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam - Honderden kinderen en volwassenen gaan zondag 20 januari sporten voor kinderen die dat door een zeldzame spierziekte niet kunnen. Op die dag beleeft het sportevenement Boksen Voor Sara haar primeur in de Rotterdamse Maassilo. Op de opzwepende muziek van een dj geeft de Boxing Company spectaculaire boks-workouts. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met evenementenbureau EPICinderunning.  
 
“Iedereen kan meedoen. Van jong tot oud. Fit en niet fit. Bij ons staan plezier en energie voorop’’, legt Rudy van Laere van de Boxing Company uit. De deelnemers gaan met 150 man tegelijk onder begeleiding van een dj en zes instructeurs aan de slag. De les is een mix van de internationale trainingsprogramma’s Pink Boxing en Cross Boxing. Deelnemers leren bokstechnieken zonder dat er sprake is van fysiek contact. De training is uitdagend, (in)spannend, stoer en hip, maar bovenal een mooie combinatie tussen keihard trainen en veel plezier maken.  
 
De deelnemers werken zich niet voor niets in het zweet. Zij halen samen zo veel mogelijk geld op voor het goede doel: Stichting Voor Sara. De stichting strijdt voor onderzoek naar zeldzame spierziekten onder jonge kinderen en werd opgericht door de ouders van de inmiddels 3-jarige Sara.  Net als veel kinderen met een spierziekte kan Sara niet zelfstandig staan en lopen en is een griepje al snel gevaarlijk. Dankzij tientallen acties en honderden donaties is er een veelbelovend onderzoek gestart dat een doorbraak kan betekenen voor meerdere spierziekten. Om dat onderzoek af te kunnen ronden is nog zo’n 150.000 euro nodig.  
 
Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven is ambassadeur van Stichting Voor Sara en knokt mee om de knock-out uit te delen. Rico Verhoeven: ,,Als ik Sara zie, besef ik hoe dankbaar ik ben om gezond te zijn en te kunnen sporten. Juist daarom is het mooi om voor al die kinderen die zelf niet kunnen sporten te knokken. Samen kunnen we het verschil maken voor Sara en al die andere kinderen met een zeldzame spierziekte.’’   
 
Inschrijven kan via: www.boksenvoorsara.nl  
 

Uit de krant