Afbeelding
Foto:

Rotterdammer Daniël de Groot gaat als kampioen van Brazilië naar WK grappling

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam - Op het WK Braziliaans jiujitsu zonder pak (grappling) komt op 15 december Rotterdammer Daniël de Groot in actie. Hij is nummer 21 van de wereld in de categorie paarse band en werd in september Braziliaans kampioen in de licht-veder divisie.

Een interview moet telefonisch, want Daniël is al ruim drie maanden in Santos, een havenstad onder São Paulo. “Ik slaap in de sportschool en geef in ruil daarvoor les. Zelf train ik dagelijks zo’n vier uur met topvechters.”

“Sinds ik mijn studies Crisis- en Veiligheidsmanagement en Bestuurskunde heb afgemaakt, ben ik fulltime sporter. Als ik in Rotterdam ben, geef ik trainingen bij Erasmus Sport.”

Voor Daniël (24) wordt de mondiale titelstrijd in de Verenigde Staten zijn eerste WK. Hij werd al twee keer derde op een EK en stapt op 10 december vol zelfvertrouwen op het vliegtuig naar Los Angeles. “Een medaille moet haalbaar zijn, de regel is een beetje dat de Braziliaanse kampioen ook wereldkampioen wordt. Maar je weet nooit wie er meedoen, bij jiujitsu kan iedereen inschrijven en is kwalificeren niet nodig.”

Direct na het WK keert Daniël terug in Rotterdam. Voorlopig blijft hij in Europa, want in januari komt hij in actie op het EK in Lissabon en in maart op het EK zonder pak in Rome.

Uit de krant