Rotterdams Junioren Orkest en Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest tijdens eerder Kerstconcert
Rotterdams Junioren Orkest en Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest tijdens eerder Kerstconcert Foto: Ron Jongeneel/Vereniging RJSO

Uniek kerstconcert van vier Rotterdamse jeugdorkesten

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Zaterdag 15 december organiseert de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest een uniek kerstconcert in de Prinsekerk in de Provenierswijk. Vanaf 19.30 uur zullen de vier opeenvolgende jeugdorkesten van de vereniging de aanwezigen in muzikale kerstsferen brengen. Beginnend met de 7-jarigen van Young Rijnmond Strings en eindigend met de scholieren van het RJSO. Als laatste stuk zullen alle vier de orkesten samen een kerststuk spelen. Het komt niet vaak voor dat 110 muzikanten van 7 tot en met 23 jaar samen op het podium staan. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

Programma van en voor jong en oud

De avond begint met de allerjongsten van Young Rijnmond Strings (YRS). YRS organiseert viool- en cellolessen op scholen in de regio Rijnmond en richt zich op beginnende muzikanten vanaf 7 jaar. Onder leiding van Marlies Zellmann zullen ze een aantal kerststukken ten gehore brengen.

Daarna is het tijd voor het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE). Het RJSE is voor kinderen die 1 jaar of meer les hebben gehad op viool of cello. Het RJSE staat onder leiding van Eva van Ingen.

Het Rotterdams Junioren Orkest (RJO) is een jeugdorkest voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool tot en met de onderbouw van de middelbare school. Het RJO zal tijdens het Kerstconcert diverse stukken spelen, zoals de Radetzky March van J. Strauss.

Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) is het grootste orkest van de vereniging en bestaat uit zo’n 65 middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten. Het RJSO zal tijdens het kerstconcert samen met solist Maxim Heijmerink het eerste pianoconcert van Beethoven uitvoeren. Maxim Heijmerink (2000) is eerder dit jaar begonnen aan het Conservatorium van Amsterdam is onder andere bekend als regionale winnaar van het Prinses Christina Concours. Zowel het RJO als het RJSO staan onder muzikale leiding van dirigent Jim Roodnat.

Zaterdag 15 december, aanvang: 19.30 uur

Het kerstconcert van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest vindt plaats op zaterdag 15 december. Aanvang: 19.30 uur. Locatie is de Prinsekerk, Schepenstraat 69, 3039 NC Rotterdam. De Prinsekerk ligt in de Provenierswijk nabij Rotterdam Centraal en is daarom makkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Kaarten kosten Euro 10,-. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat naast Young Rijnmond Strings, het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble, het Rotterdams Junioren Orkest en het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, ook uit een studentenorkest. Het Rotterdams Studenten Orkest (RSO) richt zich op studenten van het HBO of de universiteit. Voor meer informatie over de verschillende orkesten, bezoek de website van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest: www.rjso.nl.

Dirigent Jim Roodnat van het RJO en RJSO tijdens eerder Kerstconcert

Uit de krant