Afbeelding

Duurzaam mode- en designlabel wil dolgraag winkel openen in Rotterdam

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Sinds 2011 maakt en verkoopt studio JUX eerlijke en duurzame mode, verzorgingsproducten en interieur items. “We staan te trappelen om onze impact verder te vergroten. Dat gaan we doen door, naast onze vestigingen in Amsterdam en Utrecht, een derde winkel te openen in Rotterdam en door onze webshop uit te breiden.” aldus founder Jitske Lundgren. Door de uitbreiding naar een derde studio JUX + co. vestiging, kan studio JUX buiten de bewustheid vergroten, meer banen in hun fabriek in Nepal creëren en daar nog meer mensen op weg helpen naar een betere toekomst. Voor de benodigde investeringen kiest studio JUX voor crowdfunding via Oneplanetcrowd: “Wij werken graag met gelijkgestemden om zo samen te zorgen dat goede en eerlijke producten de nieuwe norm worden.”

Tijdens een reis naar India ontmoette oprichtster Jitske een man wiens huid van top tot teen paars was. De Indiër was verantwoordelijk voor het verven van textiel. Hij stond dag in dag uit in een bad met paarse verf, waardoor zijn huid inmiddels ook volledig paars was geworden. Deze ontmoeting veranderde het beeld dat Jitske van de mode-industrie had compleet. “Mode moet niet alleen leuk zijn voor de mensen die het dragen, maar ook voor de mensen die het maken.” met deze gedachte besloot Jitske dat het anders kon; mode met een positieve impact op de mensen en de wereld en opende de deuren van studio Nepal.

Ethisch en duurzaam

Studio JUX zorgt met hun eigen fabriek in Nepal dat naast leefbare lonen, die in de fabriek gemiddeld 80% hoger zijn dan het minimumloon in Nepal, ook voor eerlijke werkomstandigheden voor inmiddels 40 families en indirect voor ruim 1.000 families die door de fabriek werk hebben gekregen.

Ook minimaliseren van de impact op het milieu is voor studio JUX belangrijk. Hierom zijn 99% van de materialen die ze gebruiken duurzaam. Zo wordt er gebruik gemaakt van bijvoorbeeld biologisch katoen, gerecycled polyester of tencel. De waslabels en handshake labels aan de kleding zijn eveneens van gerecyclede materialen. “We streven altijd naar een product met een lange levensduur, want hoe langer een product meegaat, hoe duurzamer.” founder Jitske Lundgren.

Groene crowdfunding

Onze Rotterdamse winkel wordt gerealiseerd dankzij crowdfunding: “De betrokkenheid van mensen die duurzaamheid en eerlijke mode belangrijk vinden is erg hoog. Via crowdfunding kan iedereen die ook in duurzame en mooie mode gelooft investeren in onze groei en daar zelf een mooi rendement mee verdienen. ”De investmentsheet is te vinden op: https://vdwvm.oneplanetcrowd.com/nl/project/200344/description. De inschrijving sluit op 2 januari 2019 of eerder wanneer het maximale bedrag is opgehaald.

Over studio JUX

Studio JUX is een lifestyle merk voor mode, verzorgingsproducten en interieur items. Sinds 2011 zijn we hét alternatief voor de oprukkende fast-fashion. Studio JUX staat voor Dutch design van kwalitatief duurzame materialen uit eigen productie. JUX is het Duitse woord voor plezier. Volgens studio JUX moet mode plezierig zijn voor iedereen; voor jou en voor iedereen die betrokken is bij het maken van jouw kleding.

De kleding en interieur items worden met liefde gemaakt door de werknemers van studio Nepal, de eigen fabriek van studio JUX in Nepal. Omdat studio JUX gelooft in meer gelijkheid tussen man en vrouw, werken er in de fabriek vooral kwetsbare jonge vrouwen die hun bestaan willen verbeteren. Studio JUX kiest voor Nepal, niet vanwege de lage lonen, maar juist om goede werkgelegenheid te creëren en de leefomstandigheden van duizenden Nepalezen te verbeteren. En dat doen ze met respect voor de natuur. Een echt mooi product wordt op een mooie manier gemaakt! Kijk voor meer informatie op studiojux.com.

Uit de krant

Uit de krant