Petri Buijn
Petri Buijn Foto: Petri Buijn

De feestdagen kunnen goedkoper én meer verantwoord, vindt Petri Buijn van KickaBoo

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Petri Buijn, van de winkel KickaBoo! Second·Hand·Made Kidsstuff verkoopt tweedehands kinderkleding die er nog mooi uitziet voor een vriendelijke prijs. Daarnaast heeft ze ook gebruikt speelgoed in perfecte staat, baby-accessoires die beslist nog een ronde meekunnen en schoenen waar nauwelijks op is gelopen. En sinds kort vind je er ook gedragen positiekleding in alle maten.

Petri is dit jaar gestart met de winkel op het Zwaanhals in Rotterdam-Noord. Hier heeft ze ook haar eigen naaiatelier, waar ze nieuwe kinderkleding maakt met hergebruik van oude kleren, allerhande textiel en afgedankte stoffen. Ook verkoopt ze unieke handgemaakte items van andere creatievelingen met dezelfde passie voor duurzaamheid. “Want het is toch super jammer dat er zoveel nieuw wordt aangeschaft bij de grote ketens? Vaak online en geproduceerd in landen waar ze het met arbeidsomstandigheden en milieu niet zo nauw nemen. Terwijl je het voor hetzelfde geld lokaal en verantwoord koopt!”  

In het Zwaanshalskwartier zitten veel kleine ondernemingen met lokaal geproduceerde, duurzame en verantwoorde items. Je vindt er vintage items in diverse stijlen en prijsklassen. Met elke zaterdag ook nog eens de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. 

Meer info op kickaboo.nl

Uit de krant

Uit de krant