Ook keeper Massimo van Ewijk ging in de slotfase in de aanval
Ook keeper Massimo van Ewijk ging in de slotfase in de aanval Foto: Jeroen van der Sman

‘Buitengewoon geflatteerd verlies R.V.&A.V. Sparta’

Algemeen 61 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Na ruim negentig minuten stond de teller op 4 kansjes voor SVS tegen welgeteld 17 scoringskansen voor R.V.&A.V. Sparta. Het mag een wonder heten dat de Spartanen er in slaagde om uit al die kansen om precies te zijn 0 keer te scoren.

Wat R.V.&A.V. Sparta tegen SVS mistte is samen te vatten met een naam: Lars Veldwijk. Afgelopen vrijdag was bijna elke kans voor hem een doelpunt. Een bewonderenswaardige meer dan vijftig procent score.

Tegen SVS werd het het zich regelmatig herhalende verhaal van dit seizoen. Vele kansen voor R.V.&A.V. Sparta die werden gemist, twee strafschoppen die niet aan Sparta werden gegeven en een tegengoal uit een hoekschop die nooit of te nimmer op die manier vrij mag worden afgemaakt.

Sparta had op dat moment zelf al vier kansen gehad maar de letterlijk eerste bal op het doel voor SVS betekende na 27 minuten de onverdiende 1-0. De Spartanen bleven daarna regelmatig kansen krijgen en zagen in de 36e minuut na een hoekschop de bal opzettelijk maar door scheidsrechter Blaak onbestraft uit de doelmond geslagen worden door een van de spelers van SVS

Even later kreeg Rhandy Rademaker een van de grootste kansen van de wedstrijd. Hij slaagde er echter niet in om de bal langs de keeper te schieten. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een stug verdedigend (8-1-1 systeem) SVS dat in sommige situaties op onbegrijpelijke wijze stand wist te houden.

Het moet gezegd dat het voor R.V.&A.V. Sparta ook niet meezat. Talha Koc raakte kort na rust tot twee keer toe de lat terwijl de keeper enkele reddingen wist te maken waarvan hij zelf geen enkel idee had. Zo redde hij onder andere op twee ‘onhoudbare’ pogingen van Robin Verhorst en Robin van der Sman.

Na enkele toegepaste wissels bleef het spel zich op een helft afspelen. Waarbij het na het wederom niet geven van een strafschop na een overtreding op Verhorst duidelijk werd dat de voor Sparta meer dan verdiende gelijkmaker in deze wedstrijd niet zou vallen.

Ondanks het teleurstellende resultaat moet aan de spelers een compliment worden gemaakt. Niemand uitgezonderd heeft het team tot in de laatste minuut gestreden voor een positievere eindstand.

Volgende week zaterdag komt het elftal van Strijen naar Terbregge en dan zullen de spelers van R.V.&A.V. Sparta allemaal weer flink aan de bak moeten om zich met een overwinning te revancheren voor dit mindere resultaat.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman, Jelano Tavares (81e Adilson Mendes Moreira), Danny Abbing, Gino Verbeek (76e Robin Benningshof), Rhandy Rademaker (88e Yannick Jansen), Danny Langstraat, Talha Koc, Robin Verhorst, Robin van der Sman.