Still uit 'movi_2013' van Eelco Brand
Still uit 'movi_2013' van Eelco Brand Foto: Eelco Brand

Villa Zebra plant de zaadjes voor nieuwe tentoonstelling De Moestuin

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Het tuinseizoen is voorbij, maar onder de aarde woekert het van het leven en wordt de basis gelegd voor een nieuwe start. Zo ook bij Villa Zebra, waar in samenwerking met kunstenaars en het Kinderpanel de zaadjes worden geplant voor een gloednieuwe tentoonstelling: De Moestuin. Deze tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun families opent op vrijdag 22 maart 2019. Een jaar lang zal werk te zien zijn van meer dan tien kunstenaars over groeien, bloeien en allerlei factoren die daarop van invloed zijn.

In De Moestuin werkt bijna de helft van de kunstenaars een jaar lang ín de tentoonstelling als Kunstenaar in huis. Kinderen onderzoeken samen met hen en de kunstwerken het thema ‘groei’. Een van de Kunstenaars in huis is Britt Dorenbosch. Met haar kleurrijke, eigen schilderstijl onderzoekt zij de wereld om zich heen. In Villa Zebra zal ze kinderen bij haar onderzoek betrekken en elk seizoen werken aan een stilleven vol moestuinoogst dat wel vier meter breed wordt. In het werk van Jessica Skrowroneck mag onkruid woekeren zo hard het wil. Als Kunstenaar in huis wil ze de waarneming van kinderen leren kennen; wat plaatsen zij al automatisch in hokjes en wanneer gaat hun fantasie de vrije loop? Naast het werk van Britt en Jessica is werk te zien van onder andere Eelco Brand, Anne Geene, Driessens & Verstappen en Jochem Rotteveel.

In een moestuin is goed te zien wat er allemaal komt kijken bij een groeiproces; van temperatuur en voedzame grond tot zorg en aandacht. In De Moestuin krijgen kinderen en hun families een heel nieuw perspectief op moestuinen

BEZOEKERSINFO
Openingsdatum: vrijdag 22 maart 2019
Looptijd: 23 maart 2019 – 1 maart 2020
Voor: Kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun families
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21
Toegangsprijs: 8 euro per persoon

Uit de krant