Prijsuitreiking in de Beverwaard
Prijsuitreiking in de Beverwaard Foto: GroenLinks

Luister Award gewonnen door project ‘Heilige Meeuw’ van kinderen in de Beverwaard

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

“Als volwassen mensen een mooi plan hebben gaan ze vaak direct aan de slag. Lisa ten Brug heeft iets veel slimmers gedaan. Ze had een plan om de wijk mooier te maken en toen heeft ze aan kinderen uit de wijk gevraagd om mee te helpen”.

Met die woorden overhandigde Harm de Oude van GroenLinks IJsselmonde de Luister Award aan Lisa ten Brug, die met het project ‘Heilige Meeuw’ de Luister Award heeft gewonnen. Die prijs is voor het project dat het beste het geluid van kinderen of jongeren laat horen.

“We praten veel over kinderen en jongeren, maar het is belangrijk dat er ook naar henzelf wordt geluisterd. Als GroenLinks willen we dat stimuleren. We hopen dat deze prijs daar aan bijdraagt.”

De Heilige Meeuw richt zich op verbetering van de buitenruimte en wil daardoor een bijdrage leveren aan de gezondheid van bewoners in IJsselmonde.

Kinderen van de Regenboog hebben een toestel bedacht, er een verhaal bij verzonnen, het toestel getekend en een maquette gemaakt. Dat toestel zal nu gemaakt worden door een bedrijf uit IJsselmonde en ook daadwerkelijk in de buitenruimte worden geplaatst.

Het winnende ontwerp was van Jayden, die nu in groep acht van de Regenboog zit. Hij én voor alle kinderen van groep acht kregen een oorkonde én speelgoed dat de creativiteit stimuleert.

Uit de krant