Yannick van der Sman heeft net de 2-1 binnen gekopt, de keeper ligt nog verslagen op de grond Foto: Jeroen van der Sman

R.V.&A.V. Sparta verslaat Strijen met 5-1

Algemeen 90 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

De R.V.&A.V. Sparta heeft de laatste competitiewedstrijd in 2018 met 5-1 gewonnen. Voor rust hielden de partijen elkaar nog in evenwicht. Na de theepauze was tegenstander Strijen volstrekt kansloos.

Trainers Robert Verbeek en Ben Ruter hadden besloten dezelfde elf op te stellen als in het vorige weekend. Tegen Strijen leverde dit een eerste helft op waarin weinig gebeurde.

Sparta kreeg in de personen van Rhandy Rademaker en Kevin Jumelet wat kansjes. De grootste kans voor rust was nog voor verdediger Jelano Tavares die na een langdurige loopactie begonnen vanaf eigen helft net naast het doel mikte. Dat was jammer, want deze actie had zeker meer verdiend.

Zoals vaker dit seizoen was het eerste schot op het Spartaanse doel van de tegenstander direct raak. Normaal gaat zo’n bal van de tien keer negen keer voorlangs of over het doel. Deze keer niet en dat leverde de 0-1 op na ruim een half uur spelen.

Lang kon Strijen niet van de voorsprong genieten. In de 37e minuut wist Robin Verhorst namelijk een goede voorzet vanaf links achter de kansloze keeper te werken, 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt omdat Rhandy Rademaker een kans op de 2-1 mistte.

Na de rust bleek R.V.&A.V. Sparta goed bij de les. In de 46e minuut al kopte Yannick van der Sman (foto) uit een hoekschop vanaf rechts de 2-1 binnen. Even later scoorde Yannick ook de 3-1 na een goed door het hart van de verdediging uitgespeelde aanval.

De R.V.&A.V. Sparta leek deze wedstrijd zo binnen vijf minuten te beslissen. Dat klopte naar later bleek ook want Strijen was niet in staat om zich nog terug te vechten in de wedstrijd.

Net als vorige week bleek het in de 2e helft alleen R.V.&A.V. Sparta wat de klok sloeg. Strijen kwam niet verder dan een paar speldenprikjes terwijl de Spartanen de score met gemak hoger hadden kunnen doen laten uitvallen.

Zo kopte Yannick van der Sman een goede hoekschop net naast terwijl Robin Verhorst de keeper op zijn weg vond. Het bleek voor het Strijen van voormalig Spartaan Geert Meijer slechts te gaan om uitstel.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen maakte Verhorst het de keeper buiten het strafschopgebied dermate lastig dat deze de bal verloor en Talha Koc met een bekeken boogbal de 4-1 kon laten aantekenen. Daarmee was het Spartaanse kruit nog niet verschoten.

Even later bleek dezelfde keeper een sta in de weg op een mooie poging van Talha. Een paar minuten hierna kwam de bal op links bij Danny Abbing die een voorzet gaf welke na wat gerommel door Robin Verhorst met een geplaatst schotje achter de kansloze keeper van Strijen werd geschoten, 5-1.

Het slotakkoord in deze wedstrijd kwam op de voet van Adilson Mendes Moreira maar hij vond in de 88e minuut de keeper op zijn weg. Trainer Geert Meijer van Strijen zal blij zijn geweest met zijn doelman die in de 2e helft een aantal grote kansen wist te verijdelen. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Kuup voor het einde.

Dit alles betekende een verdiende 5-1 overwinning voor R.V.&A.V. Sparta op Strijen. De Spartanen gaan als 3e in de competitie geplaatst de winterstop in. Assistent trainer Ben Ruter gaf de spelers na afloop een compliment voor de wijze waarop zij zich in de eerste competitiehelft hebben gepresenteerd en voor de groei die de spelers in de afgelopen maanden hebben weten te realiseren.

Of zoals strijder van het vroegste uur Kevin Jumelet het in weinig woorden liet optekenen: “Waarom moeilijk doen als je het met de hele groep kan presteren.” Onze ‘Kleine Kevin’ heeft daar natuurlijk wel gelijk in.

Wat ons bij de algemene conclusie brengt over de eerste helft van dit seizoen. Terecht werd verloren van Neptunus Schiebroek en Nieuwenhoorn. In de overige wedstrijden was Sparta steeds het betere team en bleek het af en toe behoorlijk tegen te zitten (veel kansen missen, paal, lat, arbitrale dwalingen, blessures) met soms toch wat onnodig puntverlies tot gevolg.

Het bescheiden aantal punten dat R.V.&A.V. Sparta nu achter staat op de huidige koploper biedt echter nog genoeg mogelijkheden om te gaan voor een periodetitel terwijl met een schuin oog gevolgd kan worden waar de concurrenten punten gaan verspelen na de winterstop. De druk ligt bij DCV, Neptunus Schiebroek en Nieuwenhoorn.

Hiermee zijn we bijna aan het einde van 2018 wat betreft R.V.&A.V. Sparta. Aanstaande dinsdag staat de allerlaatste bekerwedstrijd van het jaar op de agenda. Sparta moet dan aantreden tegen hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. U bent uiteraard van harte welkom.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Strijen: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman, Jelano Tavares, Danny Abbing, Gino Verbeek (82e Allon Coomans), Talha Koc (82e Adilson Mendes Moreira), Danny Langstraat, Rhandy Rademaker (82e Robin Benningshof), Robin Verhorst, Robin van der Sman.