De liedjes van Donna Blue zijn schunnig, romantisch, duister en dansbaar.
De liedjes van Donna Blue zijn schunnig, romantisch, duister en dansbaar.

Eventjes géén kersthits op winterfestival Stille Nacht

Algemeen 44 keer gelezen

Rotterdam - Stille Nacht Rotterdam is het muzikale winterfestival dat grote talenten op het gebied van americana, indiepop, folk en elektronica bij elkaar brengt. Heb je even geen zin in de kersthits die toch al ieder jaar weer terugkomen rond deze tijd, dan is de Maassilo een goeie plek om naar uit te wijken.

Het reizende winterfestival Stille Nacht is in 2009 ontstaan in Lelystad, en sinds 2014 dankzij Rotown ook in Rotterdam te bezoeken. Tijdens de afgelopen edities heeft het evenement zich bewezen als een intiem muziekfeest waar bands en singersongwriters in intieme setting bijzondere optredens geven.

Dit jaar staan onder anderen de Amsterdamse singer-songwriter Sofie Winterson en voormalig Das Pop-zanger Bent van Looy op het programma. Ook liedjesschrijver Mariunus de Goederen van de band A Balladeer komt langs.

Daarnaast is er sfeervolle, melodieuze muziek van The Visual en brengt het Rotterdamse Beart Valour van zangeres Aileigh Awad donkere folkliedjes.
Donna Blue is een nieuwe Nederlandse popsensatie rondom het duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen die mysterieuze David Lynch-sferen mengt met Franse invloeden. Trefwoorden: schunnig, romantisch en dansbaar.

Dit keer wordt Stille Nacht niet meer in en om Rotown gehouden maar kun je dus op Zuid genieten van alle muzikale pareltjes. Maar, zo belooft de organisatie, in de oude graansilo bij de Maashaven zal het bijzondere festival helemaal tot zijn recht komen.

Stille Nacht vindt dit jaar plaats op 23 december in de Maassilo. Je hoeft dus niet meer door de regen van band naar band. Parkeren is gratis, maar ook de metro (station Maashaven) stopt vrijwel voor de deur. Stille Nacht kent vijf podia met passende namen: Glühwein, Mistletoe, Noordpool, Zuidpool en Betlehem. De eerste band begint om 18.30 uur.

Meer informatie via www.festivalstillenacht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant