Afbeelding

Crazy Christmas Charity Run: Hardlopen in foute kersttruien of gekke leggins door hartje Rotterdam

Algemeen 41 keer gelezen

Rotterdam - Hardlopers in foute kersttruien of gekke leggins rennen zaterdag 22 december niet voor een snelle tijd door hartje Rotterdam. Op de route tussen de Erasmusbrug en de Nenijto stoppen ze regelmatig om te collecteren voor de RaceRunners van Rotterdam Atletiek. Als het niet te koud is, zijn er ook een paar blije racerunners in het gezelschap. De opbrengst van de Crazy Christmas Charity Run gaat naar nieuwe racerunning sporthulpmiddelen voor deze kanjers.

Door Emile Hilgers

“Ik dacht: het is kerst, leuk om iets voor het goede doel te doen”, zegt Anne Groenewege, initiatiefneemster van de benefietloop. “Met mijn vriend heb ik anderhalf jaar geleden Rotterdam Sightrunning Tours opgericht en we trainen allebei bij RA. Ramon, de trainer van de RaceRunners, kende ik niet persoonlijk, maar zijn enthousiaste atletiekgroep voor kinderen met een beperking leek mij een mooi doel. En door zo’n nieuw evenementje te organiseren doen we ook iets voor de stad!”

De charity run start bij het marathonbeeld onderaan de Erasmusbrug en gaat via de Schedamsedijk, Witte de Withstraat, Mauritsweg, en Centraal Station naar de atletiekbaan aan de Bentincklaan. “Dat is drieënhalve kilometer,” weet Anne, “dus voor de racerunners en hun begeleiders, maar ook voor lopers die willen aansluiten, goed te doen. Iedereen is welkom. Dit is echt een fun run, we willen plezier uitstralen en ook de sport promoten. We zorgen ook voor koek en zopie op de Nenijto. Samen met nog meer racerunners rennen we een paar rondjes op de baan voordat we teruggaan naar het startpunt.”

“Steeds meer mensen lopen voor de lol, niet om de prestatie”, constateert de goedlachse Anne. “Voor de fun lopen is echt een trend.” Tijdens de dinsdagmiddagtraining op de atletiekbaan helpt ze spontaan bij het uitdossen van de vrolijke racerunners met wat mutsen en kersttooien die ze heeft meegenomen voor het fotomoment.

Trainer Ramon Storm is ontzettend blij met het initiatief. “We hebben al wel een paar fietsen, maar de kinderen zijn in groei en dan heb je veel verschillende maten nodig. Ouders kunnen in sommige gemeenten via de WMO een fiets krijgen vanuit de uitleenpoule van RaceRunning Nederland, mits ze lid zijn van een atletiekvereniging. Leerlingen van De Blijberg hebben onlangs geld ingezameld waarmee wij twee fietsen konden aanschaffen. Het mooie is dat de NSGK de opbrengst van inzamelingsacties verdriedubbelt.”

Wie zaterdag niet in de stad is en toch dit goede doel wil steunen, kan nog tot 3 januari doneren via een actiepagina op internet. Meelopen zaterdag 22 december is gratis, maar een bijdrage is altijd welkom. De start van de Crazy Christmas Charity Run is om 17.00 uur bij het marathonbeeld op het Willemsplein.

Meer informatie op www.ra.nl

De racerunners van RA Atletiek trainen twee keer per week op de atletiekbaan in Blijdorp. Aanstaande zaterdag lopen enkele van deze kanjers mee met de Crazy Christmas Charity Run, georganiseerd door Anne Groenewege (midden). Links achter trainer Ramon Storm. (Foto's: Rob Kamminga)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant