Nieuwe diaconaal buurtpastor voor Wijkgebouw de Bron

Algemeen 22 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Op 1 januari zal Bram Dijkstra-Geuze starten als de nieuwe diaconaal buurtpastor in Wijkgebouw De Bron in de Rotterdamse wijk Rubroek. Hij is de opvolger van Fred Kappinga, die deze functie negen jaar vervulde.

Bram Dijkstra-Geuze is 41 jaar oud, getrouwd met Netty en vader van drie kinderen. Na een loopbaan in de marketing studeerde hij van 2009 tot 2015 in deeltijd HBO Godsdienst/Pastoraal werk. Momenteel is hij pastoraal werker in Oegstgeest en daarnaast freelance ontwerper, spreker en schrijver.

Wijkgebouw De Bron (www.wijkgebouwdebron.nl) aan de Vondelweg maakt deel uit van de Hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Centrum. De Bron is al meer dan twintig jaar een diaconaal centrum voor de buurt. De hele week door kunnen mensen in De Bron terecht voor activiteiten zoals een inloopochtend, naaicafé, kinderclub, taalles en dergelijke. Ook worden mensen individueel geholpen. Op zondag is er afwisselend een ontmoetingsdienst en kinderkerk.

Fred Kappinga blijft actief in Rotterdam-Noord als coördinator van het diaconale platform Rotterdam Dorst en als pionier van een nieuwe gemeente. Op initiatief van de International Christian Fellowship (ICF) in Rotterdam-Zuid, die fors gegroeid is, komt er ook een ICF in Rotterdam-Noord, waarvan Fred Kappinga het voortouw zal nemen.

Uit de krant

Uit de krant