Afbeelding

Ook IJsselmonde krijgt bakken om oud brood mee in te zamelen

Algemeen 247 keer gelezen

Rotterdam - BroodNodig gaat vanaf januari ook in IJsselmonde oud brood inzamelen, het brood wordt omgezet in biogas! Rotterdammers kunnen oud brood dat niet eetbaar meer is in de speciale broodbakken achterlaten zodat het wordt hergebruikt. 

IJsselmonde is na Feijenoord, Delfshaven, Noord, Kralingen-Crooswijk, Charlois en Hillegersberg-Schiebroek al het zevende gebied in Rotterdam waar BroodNodig in samenwerking met de gemeente en GroenCollect oud brood inzamelt, in totaal zijn er 75 inzamellocaties. 

Op zaterdagmiddag 12 januari wordt in Winkelcentrum Keizerswaard tussen 12:00 en 14:30 op feestelijke wijze het startschot gegeven aan de inzameling van oud brood bij de nieuwste locaties in IJsselmonde. De afgelopen maanden heeft BroodNodig campagne gevoerd in IJsselmonde. Samen met buurtbewoners en professionals is gekeken naar probleemgebieden en oplossingen. Er zijn om te beginnen een aantal nieuwe inzamellocaties geworven:

Huis van de Wijk Grote Hagen Grote Hagen 92, 3078 RC Rotterdam
Voedselbank IJsselmonde (Isaac & de Schittering) Kreekplein 8, 3079 AB Rotterdam
Speeltuin Varkenoord 2   Van Lieshoutstraat 20, 3078 WP Rotterdam
Moskee Heijndijk Heindijk 22, 3079 PM Rotterdam
Stichting De Swingmarket Kruisherenstraat 75, 3078GT Rotterdam
Speeltuin Pascal Pascalweg 12, 3076 JP Rotterdam 
Katholieke Basisschool (KBS) Mr Van Eijck Ruimersdijk 100, 3079 HK Rotterdam

GroenCollect rijdt vanaf januari eens per week langs alle BroodNodige inzamelpunten in Rotterdam in elektrische wagens, bestuurd door chauffeurs die re-integreren op de arbeidsmarkt. Al het ingezamelde brood wordt vervolgens omgezet in biogas.

Zie ook www.broodnodig.co
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant