Afbeelding

Jarige Job Pop-up shop in het oude postkantoor aan de Coolsingel

Algemeen 172 keer gelezen

Rotterdam - Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent donderdag 27 december in POST aan de Coolsingel een ’Jarige Job Pop-up shop’. Ouders en kinderen kunnen in het voormalige postkantoor zes dagen lang cadeautjes doneren en zelf inpakken voor kinderen die geen cadeautjes krijgen op hun verjaardag en ook niet kunnen trakteren in de klas.

“In Nederland groeien zo’n 61.000 kinderen op in families die écht heel weinig geld hebben. Deze kinderen zitten niet op een sport, gaan niet mee met schoolreisjes en gaan op hun verjaardag niet naar school omdat ze niet kunnen trakteren. Hierdoor komen zij in een sociaal isolement terecht.”, zegt Huib Lloyd, oprichter en directeur van Stichting Jarige Job. Via de door hem en zijn vrouw in 2010 opgerichte stichting zorgt hij er inmiddels voor dat iedere maand zo’n 5000 ouders voor hun jarige kind een verjaardagsbox bezorgd krijgen met cadeautjes, slingers en traktaties voor in de klas.

Speciaal voor de Jarige Job Pop-up-shop opent POST haar deuren naar de grote hal, iedere dag van 11.00 tot 16.00 uur op 27, 28, 29 december en 3, 4 en 5 januari. Bezoekers doorlopen een parcours waarbij zij cadeautjes doneren, traktaties voor in de klas voorbereiden en zelf verjaardagsboxen samenstellen.

Speciaal ter gelegenheid van de opening op 27 december doen burgemeester Aboutaleb en  Fatima Moreira de Melo samen met een aantal Jarige Jobjes en Jarige Jetjes een wedstrijdje: de jongens tegen meisjes. Wie legt het parcours het snelste af?

Lloyd: “Met de Jarige Job Pop-up shop willen we bezoekers, oud maar vooral jong, op een toegankelijke manier laten kennismaken met de armoedeproblematiek en laten zien hoe je zelf kan helpen. Als bedankje ontvangen de kinderen die hier komen helpen een Superhelden Certificaat en een traktatie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant