Waldin Roes, Wim Warman, Ruud Bergamin
Waldin Roes, Wim Warman, Ruud Bergamin Foto: D.van Velzel

Verraad, afgunst en intriges; een meeslepend verhaal over Maria Stuart

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Maria Stuart, Moordenares of Heldin? Een eigentijds klankbeeld door zangeres Waldin Roes (sopraan en viool), pianist Wim Warman en saxofonist Ruud Bergamin.

Bijzonder concert 12 januari om 15.00 in De Buurvrouw (voorheen Castagnet), Larikslaan 200.

Verraad, valse beschuldigingen, afgunst en intriges, ingrediënten voor een meeslepend verhaal dat eindigt op de guillotine. Waldin Roes, sopraan en violiste, Ruud Bergamin, baritonsax en Wim Warman, piano scheppen een heel eigen en eigentijds klankbeeld, waarin Jazz, Tango, Opera, Lied, Barokmuziek en Improvisatie samensmelten tot een bijzondere eenheid, geïnspireerd door de opera “Maria Stuarda” van Donizetti, de “Gedichte der Königin Maria Stuart” van Schumann en het “Lamento di Maria Stuarda” van Carissimi. De originele liederen en aria’s worden vertolkt met het klankidioom van hedendaagse componisten zoals Piazzolla, met improvisaties en intermezzi.

Toegang: € 10. Aantal plaatsen is beperkt. Kaarten zijn te verkrijgen aan de zaal en via www.buurvrouwrotterdam.nl/

Sopraan en violiste Waldin Roes is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak viool. daarna ontwikkelde zij zich als zangeres. Zij verwierf bekendheid door haar medewerking aan de t.v.-en theaterproductie scherzo van mini en maxi.

Pianist Wim Warman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde daar in 1993 het diploma uitvoerend musicus. Hij was pianist van het wereldberoemde tango orkest ‘Sexteto Canyengue’ van Leo Vervelde en Carel Craayenhof. Hij is docent aan het rotterdams conservatorium bij de vakgroep Argentijnse Tango .

Saxofonist Ruud Bergamin studeerde aan het Rotterdams Conservatorium schoolmuziek. Hij maakt onder meer deel uit van de ensembles: Cruise Control, Rotterdam Jazz Lab, Tangozzs&more. Verder is hij big band dirigent, verzorgt jazzworkshops en geeft lezingen over jazz. Op muziekgebied publiceerde hij: Basistheorie Jazz Improvisatie (bergajazz, v.a. 1985); Jazztermen van A tot Z (bergajazz 2012).

Uit de krant