Rauric kijkt vol energie, focus en natuurlijk plezier uit naar 2019. Voor zijn inzameling voor Tanzania kan hij uw hulp goed gebruiken!
Rauric kijkt vol energie, focus en natuurlijk plezier uit naar 2019. Voor zijn inzameling voor Tanzania kan hij uw hulp goed gebruiken! Foto: PR

Een frisse start met een mooi doel

Algemeen 11 keer gelezen

Hoogvliet - Rauric Schelvis, de trotse Hoogvlieter die in de finale stond voor de cover van Men’s Health magazine. Een eer en een zeer moeilijke plek om te bemachtigen. Van droom tot strijd, in een jaar kan veel gebeuren. We blikken samen terug op zijn ervaringen en wat hij in petto heeft voor 2019.

Rauric heeft een bijzondere ervaring opgedaan tijdens de verkiezing tot covermodel van de Men’s Health. Hij was één van de drie finalisten en zette alles op alles om te winnen. Door zijn omgeving in te schakelen, sociale media en zelfs ons als krant probeerde hij de plek op de cover te bemachtigen met een sterke boodschap.

Tweede plaats

Het was een zeer spannende strijd waarbij enkele stemmen het verschil maakte. Uiteindelijk nam hij een waardige tweede plaats in en won de verkiezing niet. “Op dat moment vond ik het heel erg jammer, maar achteraf gezien is het een leuke ervaring geweest en heb ik er een hoop van geleerd.” Het heeft geen vervolg gehad, toch heeft hij veel mensen leren kennen en kijkt hij terug op een goede verkiezing.

Ultrarun

Een ultrarun van 60 kilometer stond ook op zijn agenda, hij stoomde zichzelf hiervoor klaar en had er veel zin in. Door een blessure moest hij twee weken voor het evenement zijn deelname afblazen. Dit heeft een zware indruk op hem achtergelaten. “Ik had het gevoel dat ik faalde, maar ik wist dat het door de blessure kwam.” Hij besloot om zijn focus te verleggen door niet meer zoveel mogelijk runs per jaar te doen en koos voor één of twee mooie races waar hij echt voor kan gaan.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Rauric laat het er niet bij zitten, ondanks de tegenslagen realiseerde hij zich dat het tijd was voor nieuwe kansen. Hij verloofde zich met zijn prachtige vriendin, gaat per februari een nieuwe uitdaging aan bij een nieuw bedrijf en heeft een nieuw hardloopdoel op de kalender gezet. “Het was tijd voor een nieuwe uitdaging!”

Marathon van Tanzania

De marathon van Tanzania geeft hem een andere focus. Samen met een aantal collega’s van het bedrijf waar hij nu nog werkzaam is, legt hij een bijzondere reis af om ruim 42 kilometer te gaan hardlopen. “Nu kan ik het mooie combineren met lopen voor een goed doel. Ik heb het talent om goed hard te lopen, maar het streefbedrag van €10.000 is voor mij een stuk lastiger. Laat ik mijn talenten dan inzetten om geld in te zamelen voor de arme kinderen, daar kan ik ieders hulp bij gebruiken!”

Stel mijzelf beschikbaar

Tijdens de reis gaan Rauric en zijn collega’s ook langs de kinderen en ervaren zij hoe de mensen daar leven. “Om geld in te zamelen stel ik mijzelf beschikbaar om mensen te helpen in ruil voor een donatie. Bijvoorbeeld als gastheer tijdens een feest, babysitter of tuinman, ik sta overal voor open.”

Passende donatie

Heeft u hulp nodig en denkt u dat Rauric u hierbij kan helpen in ruil voor een passende donatie? Kijk op https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2441/rauric-schelvis.html of stuur hem een mail via: rauricschelvis@gmail.com

(Tekst: Kitty Loduvica Hiert)

Uit de krant