Afbeelding

Interactief nieuwjaarsconcert van een unieke watermuzikant

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Op zondag 6 januari luidt het Maritiem Museum feestelijk het nieuwe jaar in, in de Museumhaven, met muziekboot ‘Notendop’ van Reinier Sijpkens. Zijn optreden is onderdeel van het kerstvakantieprogramma van het museum en het publiek krijgt een actieve rol bij dit nieuwjaarsconcert.


Sijpkens is een unieke artiest, de enige watermuzikant ter wereld. Hij treedt op in binnen- en buitenland en zijn concerten zijn met niets te vergelijken. Op de drijvende trappen in de Maritiem Museum Haven krijgen bezoekers scheepsbellen uitgereikt om mee te spelen in een ‘Levend Carillon’. Met deze vijftig scheepsbellen in verschillende toonaarden geven zij een concert om 2019 in te luiden en te laten klinken als een klok! De voorstellingen op deze zondag vinden plaats in de Museumhaven op drie verschillende tijdstippen: om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de entreehal.


Kerstprogrammering
Ga met astronaut André Kuipers op ontdekkingsreis in de tentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ of met een slimme robot in de familierondleiding. Kinderen tekenen een eigen landkaart en maken een fototoestel of verrekijker, waarmee ze op ontdekkingstocht gaan door het museum en de haven. In de ‘Offshore Experience’ beleef je, hoe het is om midden op zee te werken en de jongste museumbezoekers helpen Professor Plons en zijn vrienden met de voorbereidingen voor hun aanstaande wereldreis.

2018
Het is jaar vol succes geweest voor het museum. Het museum mocht ruim 215.000 bezoekers verwelkomen en had succes met de openingen van de exposities ‘Waterproof’ en ‘Dealen met Drugs’. Daarnaast won het Maritiem Museum de BankGiro Loterij Museumprijs en mag zich daarom ‘Museum van het Jaar’ noemen. Ruim 42.000 mensen stemden op het Maritiem Museum als hún favoriet: nooit eerder kreeg een museum zoveel stemmen.
Meer informatie over de kerstprogrammering kun je vinden op www.maritiemmuseum.nl.

Uit de krant