Foto: Arjan Broek Fotografie
Foto: Arjan Broek Fotografie

Burgemeester Aboutaleb en Fatima Moreira de Melo openen ‘Jarige Job Pop-up shop’ in POST Rotterdam

Algemeen 21 keer gelezen

Rotterdam - Samen met Fatima Moreira de Melo opende burgemeester Ahmed Aboutaleb vanochtend in de grote hal van POST - het voormalige postkantoor - aan de Rotterdamse Coolsingel de eerste Jarige Job Pop-up shop. Stichting Jarige Job zet zich al jaren in voor kinderen in ons land uit arme gezinnen die geen cadeautjes krijgen op hun verjaardag en ook niet kunnen trakteren in de klas. In deze tijdelijke Jarige Job Pop-up shop kunnen ouders en kinderen cadeautjes doneren en zelf verjaardagsboxen inpakken voor een ander kind.

Burgemeester Aboutaleb: “Met dit initiatief laat Stichting Jarige Job bezoekers, oud maar vooral jong, op een toegankelijke manier kennismaken met de armoedeproblematiek en ook hoe je zelf kan helpen.”

De eerste groep kinderen die was gekomen om mee te helpen, deed samen met de burgemeester en Fatima Moreira de Melo een ludiek ‘inpakwedstrijdje’ met een feestelijke traktatie en Superhelden Certificaat als beloning.

Op 27, 28, 29 december en 3, 4 en 5 januari zal de Pop-up shop iedere dag van 11.00 tot 16.00 uur geopend zijn. Bezoekers gaan de Jarige Job Experience beleven door het afleggen van een parcours waarbij zij een donatie doen, traktaties voor in de klas voorbereiden en verjaardagsboxen samenstellen.

Meer informatie op https://www.stichtingjarigejob.nl
Voor een digitale rondleiding kijk op: https://www.ardito.eu/expobeeld/jarigejob/

Uit de krant