Afbeelding
Foto:

Terugblik topsportjaar 2018: EK Beachvolleybal, waterpolo en studentenroeifinales

Algemeen 19 keer gelezen

Rotterdam - Voor Rotterdam Topsport waren het EK Beachvolleybal en de waterpolo-interlands in Zwemcentrum Rotterdam twee bijzondere hoogtepunten in het bijna afgelopen kalenderjaar. Maar ook de jaarlijkse evenementen, zoals het SportFilmFestival en de Rotterdam Marathon mogen niet onvermeld blijven.

“Het EK Beachvolleybal was bijzonder vanwege de sfeer in het stadion bij ss Rotterdam”, verklaart projectmanager evenementen Gerda IJff. “In 2015 was het WK hier al een groot succes en nu zorgde het sportieve succes van het dameskoppel Keizer/Meppelink voor euforie en volle tribunes. We hadden dit jaar ook wedstrijden van het WK zitvolleybal in Rotterdam, en de Nations League damesvolleybal. Rotterdam heeft iets met volleybal. In 2019 worden drie groepswedstrijden van het EK voor mannen gespeeld in Rotterdam Ahoy.”

Het begin 2018 geopende Zwemcentrum Rotterdam ontving in maart de waterpolodames van bondscoach Arno Havenga voor een World League-duel tegen Rusland. IJff: “Het was het eerste topsport evenement in het 50-meterbad. In juli volgde de Spido Dutch Waterpolo Trophy, ook met de dames van TeamNL.”

Bij HC Rotterdam waren met Pasen 16 Europese clubteams te gast voor de Euro Hockey League. Opvallend waren ook de jubileumtoernooien: het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament, waar Roger Federer voor de derde keer zegevierde en de nummer 1-positie op de wereldranglijst heroverde, en de Europa Cup Honkbal, een mooi lustrumevent bij de 75-jarige honkbalclub Curaçao Neptunus. “De NSFR-slotwedstrijden vonden vanwege het 90-jarig bestaan van studentenroeivereniging Skadi plaats in Rotterdam,” vult IJff aan. “En dit jaar hadden we de 75e editie van het CHIO.”

2019 is er geen CHIO, dan is bij de Rotterdamsche Manège het EK Springen, Dressuur en Paradressuur. Ook komend jaar staan diverse nieuwe sportevenementen op de kalender, zoals Dreamhack tijdens de Rotterdam Game Week (e-sports) in Rotterdam Ahoy, een World Cup roeien op de Willem-Alexander Baan, en het EK Rolstoelbasketbal in het Topsportcentrum Rotterdam.

Uit de krant