Afbeelding

Broers Toebak fiksen attractie

Algemeen 95 keer gelezen

Ruud Toebak bezocht met zijn kleinkind de kinderboerderij Oedenstee in Hoogvliet, en zag dat de oude tractor die er al zo’n 20 jaar stond nu niet meer toegankelijk was voor de kinderen om op te zitten en of te spelen. Het geval was door de tand des tijds inmiddels half uit elkaar gevallen en een gevaar voor kinderen om er nog op te klimmen.

Hoogvliet - Zodoende stond de tractor met een rood/wit lint eromheen en het opschrift “Niet toegankelijk” er zielig bij. Daar de tractor altijd een enorme magneet was voor kinderen om op te zitten vond Ruud dat deze tractor in ere moest worden hersteld. Hij vroeg zijn broer of hij deze samen op kon knappen.

Tonnis Toebak de broer van Ruud werkt bij Peinemann in Hoogvliet en is monteur van de hijskranen, het was daardoor de bedoeling dat het opknappen daar in de werkplaats zou gebeuren.

Na gevraagd te hebben aan de directeur Ad Kornet of het mogelijk was deze opknapbeurt in de werkplaats te doen was na toestemming ongeveer anderhalve maand nodig om in de vrije tijd de tractor onder handen te nemen.

Alles dus mogelijk gemaakt door Peinemann Hoogvliet. Banden, plaatwerk, verf en natuurlijk vrije uurtjes van Ruud en Tonnis hebben ervoor gezorgd dat de tractor weer vele jaren kan staan op de kinderboerderij Oedenstee. Kom in de voorjaarsvakantie een kijkje nemen op kinderboerderij de Oedenstee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant