Teams, afdelingen, bedrijven en scholen kunnen plastic Wintervissen in de Rotterdamse wateren. Uiteraard gehuld in een kersttrui.
Teams, afdelingen, bedrijven en scholen kunnen plastic Wintervissen in de Rotterdamse wateren. Uiteraard gehuld in een kersttrui.

Plastic uit de Rotterdamse wateren vissen in een kersttrui

Rotterdam - Het is alweer ruim een jaar geleden dat Plastic Whale in Rotterdam is gestart. In navolging van het Amsterdamse initiatief van oprichter Marius Smit worden 'plasticvisevenementen' georganiseerd voor bedrijven, scholen en algemeen publiek. "Vele grote en kleine bedrijven hebben we aan boord van Plastic Whale Rotterdam mogen verwelkomen. Zo hebben we al duizenden plastic flessen en overig afval uit de Rotterdamse wateren opgevist. Ik ben er trots op dat wij ook in Rotterdam ons steentje bijdragen."

De eerste Rotterdamse Plastic Whale sloep ligt in The Red Apple Marina voor het Ibis City Centre Hotel aan de Wijnhaven. Plastic Vistochten worden zowel in het Maritiem District als op de Rotte gehouden.
Na het Zomercarnaval werd in samenwerking met restaurant Rebelz aan de Rotte en Rotterdam is Hot het zogenaamde Oud Rotterdamsch Plastic Visschen georganiseerd.

Hapje en drankje
Tijdens de Wereld Havendagen schreven honderden mensen zich in om met Plastic Whale mee te varen en te vissen onder het genot van een hapje en een drankje. Zo wil Plastic Whale niet alleen bedrijven enthousiasmeren om hun steentje bij te dragen aan plasticvrije Rotterdamse wateren, maar ook het grotere publiek.

Servies, stoel en beha
En in de Rotterdamse wateren is echt van alles te vinden, volgens Karin Hille van Plastic Whale Rotterdam. "Je staat er van te kijken wat we naast al dat plastic nog meer opvissen. Een Hindoestaans beeldje, servies, een jaren oud bord van de RET, schoenen en afgelopen week nog kinderspeelgoed, een stoel en een beha", vertelt ze.

Wintervissen
Ook in de wintermaanden ontvangt Plastic Whale teams, afdelingen, bedrijven of scholen om plastic te vissen op de Rotterdamse wateren. Uiteraard met warme chocolademelk, iets lekkers en een kersttrui. Op deze manier maakt de organisatie er een leuke activiteit van en geeft het een goed gevoel om samen de Rotterdamse wateren plasticvrij maken.

Recyclede sloep
"Van het opgeviste plastic maken wij weer een Plastic Whale sloep. Op deze manier vragen wij een positieve manier aandacht voor het probleem van plastic afval", vertelt Karin. Plastic Whale Rotterdam kijkt uit naar de komst van de tweede sloep. "Hoe mooi zou het zijn als binnenkort ook op de Rotte een tweede Plastic Whale sloep van Rotterdams recycled plastic kan varen!"

Meer informatie op de website: www.plasticwhale.com/rotterdam/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden