Afbeelding

Riet viel van d’r fiets en Gerrit bracht haar thuis. Dat is nu 60 jaar geleden!

Algemeen 223 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen maandag (28 januari) was het heuglijke feit daar dat Gerrit Terlouw en Riet Terlouw - Van Oost 60 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden.

Gerrit en Riet kwamen elkaar per toeval tegen in 1953 op een verjaardagsfeestje, maar de vonk sloeg pas echt over toen ze elkaar een paar weken later tegenkwamen in Rotterdam-Zuid.

Riet was van haar fiets gevallen, Gerrit zag het gebeuren, liep er naar toe en vroeg heel gevat: ‘Stap jij altijd zo af?’ Hij heeft haar toen achterop de fiets gezet en naar huis gebracht waarna al snel hun eerste afspraakje volgde.

Na ruim vijf jaar verkering zijn ze getrouwd en kregen ze in 1960 hun eerste dochter en in 1962 hun tweede dochter. Gerrit was in zijn werkzame leven dakdekker tot zijn baas met pensioen ging. Vanaf die tijd is hij bij de PTT gaan werken en is in 1993 met de VUT gegaan. Dus van een dakduif werd hij een postduif. Samen hebben ze jaren genoten op een camping in Noord-Brabant, totdat ze vorig jaar de caravan hebben weggedaan. Nu, jaren later, zijn ze nog steeds heel gelukkig met elkaar en genieten ze samen van hun oude dag in het hofje van Gerrit de Koker in Kralingen. En wensen we ze nog vele jaren van geluk samen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant