Foto: Marieke Odekerke
Foto: Marieke Odekerke

We kunnen nog zó veel doen met onze daken

Rotterdam - Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. 14,5 miljoen vierkante meter braakliggend plat dak ligt te wachten op invulling. Schrijfster van het boek Het Rotterdamse Dakenboek Esther Wienese laat in het gratis Bibliotheekcollege op vrijdag 24 november zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam.

Dat Rotterdam zoveel platte daken heeft is onder meer een gevolg van de wederopbouw van het stadscentrum na het bombardement op 14 mei 1940. Inmiddels experimenteert de gemeente met daken voor de opvang van regenwater, natuur, wonen en energie. Horecaondernemers organiseren evenementen op daken en verbouwen er hun eigen kruiden en groenten. Door de ontwikkeling van de nu lege, zwarte daken te ontwikkelen wordt Rotterdam groener, duurzamer, leefbaarder, leuker en toekomstbestendig.

Esther Wienese is de auteur van Het Rotterdamse Dakenboek. Het boek gaat over de noodzaak en kansen voor de ontwikkeling van platte daken in Rotterdam. Aan de hand van circa dertig voorbeelddaken laat Esther zien hoe Rotterdam daken nu al gebruikt voor wonen, werken en recreëren, opvang van regenwater, natuur en energie.

Het Bibliotheekcollege vindt plaats op vrijdag 24 november om 16.00 uur in het Bibliotheektheater. Toegang is gratis. Meer informatie via www.bibliotheek.rotterdam.nl.
(Foto: Marieke Odekerke)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden