Logo dehavenloods.nl


Douwe Bob & Dutch String Collective in Theater Rotterdam Schouwburg. (Foto: Brian van Rensen)
Douwe Bob & Dutch String Collective in Theater Rotterdam Schouwburg. (Foto: Brian van Rensen)

Rotterdamse Popweek trekt 25.000 bezoekers

Rotterdam - Met 210 events op 100 locaties was de Rotterdamse Popweek van 2017 omvangrijker dan ooit. Afgelopen zondagavond 12 november werd de tiendaagse afgesloten in Hostel Room, De Fruitvis en The VIP Room. Tijdens de Popweek hebben ruim 700 acts opgetreden verspreid over de hele stad. Naar schatting hebben ruim 25.000 bezoekers één of meerdere optredens bezocht.
 
De Rotterdamse Popweek is in 2013 door de Popunie in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Dit lukt elk jaar goed met constant stijgende aantallen events, optredens, acts en bezoekers. Een aantal events is door de Popunie zelf georganiseerd, zoals de openingsavond met de Rotterdamse Popquiz in de Baroeg en de Meet The Pro sessie over de media. Alle overige events en optredens zijn georganiseerd door andere organisatoren of muzikanten zelf. Er waren dagelijks Popweek Specials en al het bestaande programma werd gebundeld en gezamenlijk naar buiten gebracht.

De editie van 2017 was een aaneenschakeling van hoogtepunten, eigenlijk te veel om op te noemen. In tien dagen tijd passeerden zowel bekende als (nog) onbekende namen de revue. Tijdens REC. Festival kon er genoten worden van o.a. Joey Bada$$, Danny Brown, Little Dragon en Colin Benders. Op dinsdagavond was het de beurt aan Douwe Bob die samen met het Dutch String Collective een bijzonder optreden gaf in Theater Rotterdam Schouwburg, een co-productie met Motel Mozaïque en Rotown. Een andere bijzondere samenwerking was die van LantarenVenster en BIRD die levende legende Robert Glasper naar Rotterdam haalden. 

Tijdens het 10-jarig jubileum van Popronde Rotterdam eiste juist het opkomende talent in den lande alle aandacht op, met maar liefst 93 optredens op 40 locaties. Uiteraard was er ook heel veel Rotterdams talent met bijvoorbeeld de videoclip release van Wouter Mol, de albumpresentatie van Gerson Rafael en de ep-release van Mango Orange. Extra bijzonder was de mini-tour van Anthony Hüseyin die op één dag op verschillende locaties een aantal nummers van zijn nieuwe album The Lucky One ten gehore bracht. Een ander hoogtepunt vond op vrijdag 10 november plaats in Jazzcafé Dizzy. Op die dag was het op de kop af 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix in Ahoy zijn enige concert in Nederland gaf. Dit werd herdacht met een expositie met onder andere unieke foto's van dat optreden en een speciaal tribute concert met Mark Ritsema en Stef Delbaere.

Meer berichten
Shopbox