Logo dehavenloods.nl


Eilandje vijver Amelandseplein vol met 'wilde' dieren

Rotterdam - Op het eilandje in de vijver van het Amelandseplein komen 12 levensgrote houten dieren te staan. Die kunstige beestenboel blijft daar een jaar te bewonderen. 

Door Gerrit van Loon 

Een toevluchtsoord voor 'wilde' dieren, willen de Haagse kunstenaars Karolien Helweg en Ruben La Cruz van het eilandje in de vijver van het Amelandseplein maken. Kortweg gezegd vroegen ze wijkcentrum Huis van Carnisse in de Texelsestraat en de gemeente Rotterdam om er 'iets te mogen gaan doen'. De levensgrote dieren zijn gemaakt uit sloophout en komen tussen het struikgewas te staan. Het hele eiland veranderd daardoor en de hele buurt kan gaan wildspotten. "We zijn momenteel druk bezig in samenwerking met CBK Rotterdam om te inventariseren of we het project kunnen realiseren in 2018. De dieren blijven dan een jaartje op het eiland bivakkeren."

Eerder deden La Cruz & Helweg iets soortgelijks in het Amsterdamse Oosterpark, toen vanwege het 175-jarige bestaan van Artis. De twee willen voor zo veel mogelijk kinderen uit de buurt lessen organiseren naar aanleiding van het 'kunstwerk'. Als buitenschoolse activiteit bijvoorbeeld. Marlies Gerritsma van Huis van Carnisse ziet het wel zitten. "Ik werk ook voor basisschool De Klaver en zal daar ook kinderen werven voor deze beestenboel."In Rotterdam was het kunstenaarsduo eerder actief op het AZC Beverwaard. Afgelopen zomer timmerden kinderen en ouders 'buitendieren', als slotstuk van de zomervakantie. Zo'n 100 pallets werden toen door de kinderen samen met een aantal vaders getransformeerd tot grote, houten kunstwerken.

Meer berichten
Shopbox