Afbeelding

Slutwalk tegen seksuele intimidatie en onderdrukking vrouwen

Algemeen 117 keer gelezen

Rotterdam - Volgende week vrijdag (8 maart) is het Internationale Vrouwendag. Ter gelegenheid daarvan wordt een dag later in Rotterdam een ‘Slut Walk’ gehouden. Een ‘protestmars’ vanaf Centraal Station die draait om het begrip ‘Resist’. 


‘Vrouwen hebben het recht om zonder angst over straat te lopen, zonder lastig te worden gevallen, zonder seksueel geïntimideerd te worden en zonder de schuld (daarvan) te krijgen’, stelt de organisatie. Om er voor te zorgen dat iedereen in de gelegenheid is om mee te lopen is besloten om de mars niet op Internationale Vrouwendag plaats te laten vinden, maar een dag later. De organisatie roept iedereen op om mee te lopen. ‘Kleed je hoe je zelf wil, alle ‘genders’ en alle geloofsovertuigingen zijn welkom, zo lang je maar open staat voor ‘verandering’. 
Vooraf, van 12.00 tot 14.00 uur, kunnen bij Roodkapje in een workshop vlaggen worden gemaakt om tijdens de mars te dragen. Er zullen materialen aanwezig zijn en waar nodig wordt hulp geboden. De tocht begint 14.00 uur. Na afloop, om 16.00 uur, begint er een cultureel programma bij Roodkapje aan het Delftseplein 39. De Slut Walk wordt georganiseerd door Kontra, zie voor meer info: kontrarotterdam.wordpress.com/ 
  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant