Logo dehavenloods.nl


Initiatiefnemers kunnen niet wachten om hier een groene wandelpromenade van te maken. (Foto: Mirjam Collens)
Initiatiefnemers kunnen niet wachten om hier een groene wandelpromenade van te maken. (Foto: Mirjam Collens) (Foto: Mirjam Collens )

'Terrassen. tuinen en wandelen over voormalig spoor Hofbogen'

Rotterdam - Bewoners en ondernemers van de Hofbogen willen van het Hofbogenviaduct een groene wandelpromenade maken. Zaterdag toonde een coöperatie elf initiatieven rond de EXPO Hofpleinlijn en tijdens een wandeling over het voormalig spoor.

Door Mirjam Collens

In een oude goederenwagon aan de Vijverhofstraat zijn door 'De Natuurlijke Stad' de initiatieven tentoongesteld. Deze wagon gaat binnenkort terug naar de eigenaar. Maar een oude trein van voor de Tweede Wereldoorlog maakt zijn rentree. Het rijtuig is teruggevonden in Duitsland en Stichting Hofpleintrein wilt hem terughalen naar de plek waar hij ooit reed: op het dak van de Hofbogen. Naast dit initiatief is Eurotrash van plan om een groen terras te maken op het dak, wordt er tijdens de wandeling gestopt bij de Groene Wand en de Slimme Regenton. Een bezoek aan het dak bij Happy Italy (Station Bergweg) waar men ook een terras wilt realiseren, eindigt in een bijzondere wandeling over de voormalige spoorlijn.

Als laatste wordt de Tuin op Hofbogen bezocht, waar gezond voedsel verbouwd wordt. De coöperatie weet niet binnen welk termijn de ideeën worden uitgevoerd. ProRail heeft het dak in beheer, Vestia en Havensteder de Hofbogen. Procedures gaan dus over veel schijven en eventuele verkoop wordt vertraagd omdat de Hofbogen alleen in zijn geheel verkocht mag worden. Omdat de club enthousiastelingen niet langer wilt wachten op actie van de Gemeente, overwegen zij zelf een overname.

Meer info: www.natuurlijkestad.nl.

Meer berichten
Shopbox