Uit de serie Societies
Uit de serie Societies Foto: Stacii Samidin

Stacii Samidin heeft een kijkdoos gemaakt en die is vanaf vrijdag te zien

Algemeen 108 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op 3 mei opent een ‘kijkdoostentoonstelling’ bij Foundation Mesh aan de Mathenesserweg 128a. Rotterdamse fotograaf Stacii Samidin presenteert hier een ruimtevullende tentoonstelling met zijn karakteristieke analoge fotografie en film.

Radicalisme, verhalen en het ongeziene zijn de basis van Samidin’s doorlopende levenswerk. Samidin bevraagt onze eigen waarheid en doorbreekt stereotypen terwijl hij de relatie tussen de persoon en zijn omgeving bestudeert. Hij fotografeert de levens van minderheden, onderdrukten en hen met een onorthodoxe levensstijl met analoge technieken die de ruwheid en oprechtheid van zijn onderwerpen reflecteren.

Samidin’s werk was eerder te zien in onder andere het Rijksmuseum en in Tent. De kunstenaar is net terug uit een reis door Indonesië waar hij een werkte aan een reportage in opdracht van het Wereldmuseum.

Bij MESH richt Samidin zich op het maken van een tentoonstelling die ook nieuwe, lokale doelgroepen meer met kunst moet verbinden. De tentoonstelling wordt opgezet als kijkdoos waardoor bezoekers de gehele presentatie vanaf de straat al kunnen bekijken. De drempel tot het bezoeken van een kunstruimte wordt daarmee verlaagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant