Om leerlingen te informeren over mbo-opleidingen met een carrière startgarantie werd dinsdag het evenement Gaan voor een Baan! gehouden.
Om leerlingen te informeren over mbo-opleidingen met een carrière startgarantie werd dinsdag het evenement Gaan voor een Baan! gehouden.

Gegarandeerd een baan na je opleiding

Rotterdam - Steeds meer werkgevers sluiten zich aan bij de 'carrière startgaranties' (csg) van de partners van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Inmiddels is ook de bouwsector toegetreden tot de werkgevers die startgaranties bieden aan leerlingen van Zuid. Daarmee zijn er dit schooljaar bijna vijfhonderd csg's te vergeven.

Als leerlingen starten aan een opleiding met een csg zijn ze, na het succesvol doorlopen van die opleiding, gegarandeerd van een baan. Werkgevers nemen de leerlingen dan in dienst. Het aantal werkgevers dat csg's uitgeeft is nu uitgebreid met 50 carrière startgaranties in de bouwsector.
Om leerlingen in de 3e en 4e klas van het vmbo te informeren over mbo-opleidingen met een carrière startgarantie werd dinsdag het evenement Gaan voor een Baan! gehouden in de Maassilo. Tijdens Gaan voor een baan! ontdekken leerlingen in de 3e en 4e klas en hun ouders welke mbo-opleidingen zekerheid bieden op werk na het behalen van het diploma. Werkgevers zijn vooral op zoek naar jongeren op mbo niveau 3 en 4 met een technische-, haven- of zorgopleiding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden