De felicitaties zijn voor Joey Kars (links in beeld) Foto: Jeroen van der Sman

R.V.&A.V. Sparta pakt een verdienstelijk punt bij Spirit

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Beide teams maakten er ondanks de barre weersomstandigheden een vermakelijke en spannende pot voetbal van voor de aanwezige toeschouwers. De uiteindelijke 1-1 uitslag was over de gehele wedstrijd gezien terecht.

In de eerste helft speelde R.V.&A.V. Sparta het betere veldspel maar waren de scoringsmogelijkheden voor beide ploegen redelijk gelijk. Toch was het Sparta dat kort voor het rustsignaal, na een mooi uitgespeelde aanval, de score wist te openen. Danny Langstraat die goed de diepte in gestuurd werd was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Joey Kars die de bal vervolgens voor het intikken had, 0-1.

De theepauze deed de Spartanen geen goed. Vanaf de aftrap voor de 2e helft werden de Spartanen teruggedrongen op eigen helft. De thuisploeg ging gesteund door de harde wind op jacht naar de gelijkmaker en Sparta kwam er nog sporadisch uit. Diverse hachelijke momenten waren er voor het doel te noteren. De uitblinkende Massimo van Ewijk bleek in vele gevallen een grote sta in de weg voor de thuisploeg.

Dat de gelijkmaker toch viel was pijnlijk omdat de eerste paal niet goed afgedekt werd door de Spartaanse verdediging. De laag genomen corner die door een Spirit aanval in de 16 meter nog getoucheerd werd, ging dan ook precies tussen een speler en de doelpaal het doel in.

Met twee vers ingebrachte spelers was de slotfase van de wedstrijd voor de Spartanen. Het scheelde niet heel veel of de drie punten waren alsnog mee naar Rotterdam gegaan. Helaas belandde de inzet van de net ingevallen Maikel Bendt op de paal.

Ondanks het puntverlies blijft R.V.&A.V. Sparta in de top van de tweede klasse D meedraaien. Volgende week zaterdag spelen de Spartanen thuis op Nieuw Terbregge. Tegenstander is dan vv Zuidland met de onlangs aangetreden Aad Andriessen als trainer. U bent uiteraard van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Steven Tuns, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Job van de Werff (86e Wouter van der Werff), Rhandy Rademaker, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Robin van der Sman, Robin Benningshof, Joey Kars (86e Maikel Bendt)