Afbeelding

Biografie ‘Robin van Persie, pure klasse’

Algemeen 607 keer gelezen

Rotterdam - Van kwajongen tot rolmodel en van Rotterdams straatschoffie tot wereldster. In een biografie over Robin van Persie die volgende week uitkomt, beschrijft auteur en voetballiefhebber Harry Walstra zijn indrukwekkende voetbalcarrière; van zijn (voetbal)jeugd in Kralingen en zijn hoogte- en dieptepunten tot zijn successen bij de grote internationale clubs.

Robin van Persie is met 50 doelpunten Oranjes topscorer aller tijden. Bij Arsenal en Manchester United boekt hij ook geweldige resultaten. In de Premier League is hij tweemaal Topscorer van het Jaar en eenmaal Speler van het Jaar. Robin van Persie is een rasvoetballer. Van Persie, slechts een paar kilometer van de Kuip geboren, start niet alleen zijn carrière bij Excelsior, maar zal deze deze in mei na bijna 20 jaar profvoetbal ook in zijn stad eindigen, bij Feyenoord. 

In totaal speelt Robin van Persie 102 interlands voor Oranje. Na Excelsior komt hij in 1996 bij Feyenoord terecht. De linkspoot speelt hierna nog voor Arsenal, Manchester United en Fenerbahce. Hij wint drie prijzen met Feyenoord: de UEFA Cup in 2002 en de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in 2018. 

Het boek bevat naast een gedegen overzicht van zijn voetbalcarrière veel nieuwe informatie en talrijke (persoonlijke) anekdotes. Auteur Harry Walstra sprak met Arnold Mühren, Paul Bosvelt, Foppe de Haan, Bert Maalderink en Rinus Israël over een voetballer van pure klasse.

Technische gegevens Robin van Persie, pure klasse:
Formaat:    15 x 23 cm
Omvang:    ca. 288 pagina’s, 
Uitvoering:    paperback met fotokatern
ISBN:        97890 8975 803 3    
Prijs:        € 20,00
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant