Afbeelding

Hulde! Martin Lodewijk (Agent 327) viert zijn tachtigste verjaardag!

Algemeen 99 keer gelezen

Rotterdam - Morgen - 30 april- viert Martin Lodewijk (Rotterdam 1939), de geestelijk vader van Agent 327 en Storm zijn tachtigste verjaardag. Lodewijk stopte in 1957 met zijn middelbare school en begon stripverhalen te tekenen. Hij tekende in eerste instantie ruimtevaart- en piratenverhalen. In 1966 tekende hij voor het stripweekblad Pep de allereerste Agent 327-strip. Later schreef hij ook scenario’s, waaronder Storm voor Don Lawrence. Voor zijn gehele oeuvre ontving Martin Lodewijk in 1978 de Stripschapprijs, de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse stripwereld.
Bij uitgeverij L verschijnen zijn series Agent 327 en Storm. Zijn oude werk verschijnt onder andere in de reeks De jaren ATH.

Als verjaardagscadeau vanuit de Nederlandse stripwereld maakten 17 stripmakers uit Nederland en België en speciaal stripalbum voor Martin. In Hulde aan de jarige staan tien korte avonturen van Agent 327 geschreven en getekend door onder andere Dick Matena, Daan Jippes, Paul Teng, Hanco Kolk, Robert van der Kroft en Romano Molenaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant